Eduskunta peruu opastetut vierailut ja kansalaisinfotilaisuudet – myös parin sadan KD-vieraan tulo peruuntumassa

10.3.2020 klo 15:32 Eduskunta KD Lehti

Eduskunta on tiukentanut varotoimia koronaviruksen vuoksi. Vierasryhmien tulo ja yleisötilaisuuksien järjestäminen lopetetaan tänään tehdyn päätöksen myötä.

Eduskunta ilmoitti, että se peruu varotoimenpiteenä opastetut vierailut eduskuntatalossa torstaista 12.3. lähtien toistaiseksi. Lisäksi Pikkuparlamentin kansalaisinfossa järjestettävät eduskuntaryhmien järjestämät yleisötilaisuudet ja perjantaiksi 27.3. suunniteltu Nuorten parlamentin kokoontuminen perutaan.

KD:n kansanedustajien vieraiksi on maalis-huhtikuussa ollut tulossa useita ryhmiä. Nyt vierailujen toteutuminen näyttää epätodennäköiseltä.

– Eri puolilta Suomea KD:n piirijärjestöt ovat valmistelleet retkiä eduskuntaan. On harmi, että parin sadan vieraan tulo taitaa nyt peruuntua koronaviruksen vuoksi. Onneksi viime viikolla ehdimme vastaanottaa satakunta vierasta, toteaa vierailuja järjestellyt KD eduskuntaryhmän tiedottaja Merja Eräpolku.

Meitä on muistutettu käsien pesun tärkeydestä ja käsketty välttämään kättelemistä. Sairaana ei saa tulla töihin.

Eduskunnassa aloitti viime viikolla valmiusryhmä, joka seuraa jatkuvasti tilannetta ja arvioi tarvittavia toimenpiteitä. Valmiusryhmää johtaa työterveyslääkäri ja siinä on edustus jokaiselta osastolta.

– Kaikkia eduskunnassa työskenteleviä on kehotettu noudattamaan tunnollisesti koronaviruksen torjumiseksi jo aiemmin annettuja ohjeita. Käsidesipulloja löytyy ympäri taloa. Meitä on muistutettu käsien pesun tärkeydestä ja käsketty välttämään kättelemistä. Sairaana ei saa tulla töihin, Eräpolku kertoo.

Puhemiesneuvosto on linjannut, että työterveyshuollon kehotuksesta tapahtuva pidättäytyminen eduskuntatyöstä mahdollisen koronavirusaltistuksen vuoksi tulkitaan sairauspoissaoloksi.

Viime perjantaina ilmeni, että kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd) ja yksi virkamies olivat osallistuneet kokoukseen Ranskan parlamentissa. Ainakin kolme ranskalaisedustajaa oli sairastunut koronaan. Suomalaiset eivät olleet tekemisissä näiden edustajien kanssa, mutta silti parlamentissa vieraillut virkamies määrättiin etätyöhön ja edustaja Kiljunen ilmoitti jättäytyvänsä pois eduskuntatyöstä. Lisäksi ainakin yksi Italiassa lomaillut työntekijä on jäänyt etätyöhön.

Eduskunta ei voi määrätä kansanedustajia karanteeniin, mutta on suositellut, että kansanedustajat itse tekevät päätöksen tarvittaessa.

Ylös