Essayah vetoaa nyt suomalaisiin – ”Meistä jokaisella on vastuu suojella erityisryhmiä”

16.3.2020 klo 18:20 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vetoaa suomalaisiin, jotta vanhusväestöä ja erityisryhmiä suojeltaisiin tartunnoilta – heitä silti auttaen.

Puheenjohtaja Sari Essayah ja Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä yrittivät jo viime viikolla herätellä hallitusta tekemään järeämpiä päätöksiä.

– Tuntui, että elvytyspakettiakaan ei puolustanut vielä kukaan muu, hän sanoo maanantaina myöhään iltapäivällä, hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen.

Hallituksen järeät päätökset tulivat maanantain pitkässä istunnossa, joka jopa viivästytti luvattua tiedotustilaisuutta. Suomi valmistautuu sulkemaan rajansa, liikkumista ja kokoontumista rajoitetaan ja koulut, opistot ja korkeakoulut sulkeutuvat keskiviikosta lähtien.

Essayah toteaa, että päätökset tulivat myöhässä.

Ekonomitaustainen Essayah tunnetaan taloustaidoistaan. Hän epäilee, että kenties talousvaikutusten laajuus ei ollut vielä viime viikolla valjennut koko hallitukselle.

– Nyt elvytyspaketti vihdoin tuli.

Tartuntojen ehkäisemiseksi ja heikoimmista huolehtimisen vuoksi Essayah vetoaa vakavasti suomalaisiin.

– Jokaisella meistä on nyt vastuu.

– Se, että suojelemme tartunnoilta vanhusväestöä ja erityisiä ryhmiä, on todellinen lähimmäisenrakkauden osoitus muita kohtaan, Essayah muistuttaa.

Yhteydenpidon pitää olla nyt tartuntariskitöntä. – Sari Essayah

Valmiuslain käyttöönotto tarkoittaa sitä, että kaikkea kanssakäymistä pitää harkita hyvin tarkkaan. Liikuntapaikat, uimahallit ja harrastustilat sulkeutuvat, yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä ja myös esimerkiksi kirkot ja seurakunnat ovat nyt uuden tilanteen edessä. Osa seurakunnista olikin jo ehtinyt vaihtaa kokoontumiset nettitilaisuuksiin ja -lähetyksiin.

Essayah sanoo, että yhteydenpidon pitää olla nyt tartuntariskitöntä.

– Pidetään yhteyttä, soitetaan, autetaan, tarjotaan apua, mutta karanteenitila huomioiden.

Kansanedustaja-puoluejohtaja Sari Essayah odotti hallitukselta tiukkoja toimia ja elvytyspakettia jo viime viikolla. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

 

Ylös