Suomalaisia kutsutaan yhdessä rukoilemaan

22.3.2020 klo 14:47 Elämäntapa Merja Eräpolku

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä levinnyt useita kehotuksia yhteiseen rukoukseen koronaepidemian myötä. Niin kirkkokuntien ja seurakuntien johtajat kuin yksittäiset kristityt ovat muistuttaneet yhteisen esirukouksen merkityksestä ja mahdollisuudesta. Mukana vetoamassa on myös  kansanedustajia.

– Edessämme on vaikeat ajat, joka koskettaa meitä kaikkia yhteisesti. On nöyrtymisen aika, on aika polvistua, niin kuin teimme sotien aikana ja pyysimme Jumalaa olemaan meille armollinen ja varjelemaan maamme ylivoimaisen vihollisen edessä. Nyt uhkana on näkymätön vihollinen, jonka eteneminen on hallitsematon ja arvaamaton, kirjoittaa kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) Fb-päivityksessään 22. maaliskuuta.

– Kansanedustajana ja pastorina, pyydän kaikkia suomalaisia ja Suomessa asuvia kääntymään rukouksessa Jumalan puoleen.

Laukkanen muistuttaa, että sotien aikoina kirkot täyttyivät. Nyt epidemia on sulkenut kirkot. Silloin polvistuttiin päivittäin kello 12 kirkonkellojen soidessa, kodeissa, kaupoissa, pelloilla, kaikkialla. Kukin omin sanoin ja tavoin.

– Rukous oli yhteinen hätähuuoto, kuin kansakunnan sydämenlyönti. Samoin voimme tehdä nyt. Erityisesti muistakaamme kaikkia niitä, jotka tekevät taukoamatta työtä sairastuneiden hyväksi ja löytääkseen viisauden ja keinot epidemian taltuttamiseksi, Laukkanen kirjoittaa.

Meillä on oikeus turvautua myös Jumalaan. Se on antanut voimaa ja lohdutusta aiemmille sukupolville, kun he ovat käyneet läpi vaikeita aikoja.

Kansanedusta Peter Östman (kd) muistuttaa Fb-sivullaan 21. maaliskuuta, että elämme haasteellisessa ajassa, joka vaatii vastuuta meiltä sekä yksilöinä että yhteisönä.

– Ihmisillä voi olla erilaisia näkemyksiä asioiden käsittelystä. Kenelläkään ei ole vielä kaikkia faktoja. Jotkut ihmiset tuntevat enemmän ahdistusta ja pelkoa. Toiset selviävät tilanteesta paremmin. Saamme puhua toistemme kanssa siitä, miltä meistä tuntuu. Meidän ei pidä kuitenkaan ryhtyä tarpeettomiin kiistelyihin. Sen sijaan meidän tulee tukea ja auttaa toisiamme ja noudattaa annettuja ohjeita.

– Ennen kaikkea – meillä on oikeus turvautua myös Jumalaan. Se on antanut voimaa ja lohdutusta aiemmille sukupolville, kun he ovat käyneet läpi vaikeita aikoja. Me saamme rukoilla – itsemme ja toistemme puolesta.

Arkkipiispa Tapio Luoma kirjoittaa Fb-päivityksessään 21. maaliskuuta:

Taivaallinen Isä. Tiedän, että elämä on rajallista. Auta minua hyväksymään se. Anna kiitollisuutta elämän lahjasta, myötätuntoa kärsiviä kohtaan ja luottamusta sinun läsnäoloosi. Pidä minut hyvissä käsissäsi. Anna voimasi ja lohdutuksesi kaikille, joilla nyt on raskasta.‬

 

Ylös