Paavi Franciscus kutsuu kristittyjä ympäri maailman yhteiseen Isä Meidän -rukoukseen

25.3.2020 klo 10:04 Elämäntapa Merja Eräpolku

Paavi Franciscus kutsuu kristittyjä ympäri maailman kaikista kirkkokunnista yhteiseen Isä Meidän -rukoukseen tänään puolilta päivin Keski-Euroopan aikaa. Suomessa vetoomuksen ovat omien kirkkokuntiensa jäsenille ovat välittäneet niin luterilaisen kuin ortodoksisen kirkon piispat.

Maailman katolisen kirkon pää, Rooman piispa, Paavi Franciscus kutsuu kristittyjä maailmanlaajuisesti Isä meidän -rukoukseen keskiviikkona 25.3. puolenpäivän aikaan, Suomen aikaa kello 13. Paavi kehottaa kaikkia kristittyjä pitämään yhtä ja osoittamaan myötätuntoa pandemiasta kärsiville, Suomen ekumeenisen neuvosto viestit.

– Isä meidän -rukous on se rukous, jonka Jeesus itse opetti meille. Se on myös kaikkien kristittyjen yhteinen rukous, joka yhdistää meidät paitsi Vapahtajaamme myös toisiimme. Liitymme yhteiseen rukoukseen maailman elämän tähden, Espoon hiippakunnan piispa Kaisamaria Hintikka viestitti somekanavissaan.

Ortodoksisen kirkon Arkkipiispa Leo kehottaa myös kaikkia yhtymään rukoukseen keskiviikkona, joka on ortodoksisessa kirkossa myös Jumalansynnyttäjän, Neitseen Marian ilmestyksen juhlapäivä.

– Paavi vetoaa kristittyihin, jotta nämä ”korottaisivat äänensä kohti taivasta” ja rukoilisivat yhdessä Jumalaa, arkkipiispa Leon viestissä kerrotaan.

Hän itse osallistuu rukoustapahtumaan kotoaan käsin, jossa on etätöissä ja karanteenissa, ja kehottaa kaikkia kirkon jäseniä toiminaan samoin.

 

Ylös