Lentokenttä on ollut koronavirukselle vuotava portti – ”Käsittämätöntä, että myös potilastyöhön on tultu suoraan matkoilta”, Sari Tanus sanoo

30.3.2020 klo 14:59 Politiikka Samuli Rissanen

Lentokenttä on kansanedustaja Sari Tanuksen mukaan ollut vuotava portti koronaviruksen leviämiseen. Toinen riskipitoinen asia on ollut se, että sairaanhoidon henkilökunta on palannut matkoiltaan suoraan töihin erityisesti HUS:in alueella.

– Toivoisin, että sairaanhoitopiirien, ja nyt erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien, johto katsoisi, että sairaanhoidon henkilökunta ei tulisi työpaikoille ilman kahden viikon karanteenia tai testausta, kansanedustaja Sari Tanus vaatii.

– On käsittämätöntä, että Suomeen on edelleenkin tullut sekä Espanjasta että kaukomaiden infektiopesäkkeistä suoraan potilastyöhön

Hän pitää käsittämättömänä, että Suomeen on edelleenkin tullut sekä Espanjasta että kaukomaiden infektiopesäkkeistä terveydenhuollon henkilökuntaa suoraan sairaalaan potilastyöhön.

– En tiedä, mikä portti on tässä vuotanut, mutta todellakin toivoisin, että tähän asiaan puututtaisiin sairaaloissa, Tanus sanoo.

Hän toivoo niin ikään, että Suomikin tarttuisi muun muassa WHO:n suosittelemaan huomattavasti aggressiivisempaan testaamiseen, koska sitä tarvitaan.

– Ja vaikka on tärkeää katsoa kaikkia etappeja silloin, kun otetaan lääkityksiä käyttöön, niin meillä on kuitenkin lääkkeitä, joista maailmalla on ollut hyvää tulosta koronavirusinfektion oireiden lievittämisessä tai viruksen jakaantumisen pysäyttämisessä. Toivoisin, että näitä lääkityksiä otettaisiin matalalla kynnyksellä myös Suomessa käyttöön, hän sanoo.

 

Ylös