– Liikenne Ruotsin ja Suomen rajalla lopetettava toistaiseksi tavaraliikennettä lukuunottamatta, kristillisdemokraattien kansanedustajat vaativat

30.3.2020 klo 18:22 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vaatii, että liikkumista on rajoitettava lisää koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Ryhmän kansanedustajat lopettaisivat Ruotsin ja Suomen rajaliikenteen kokonaan tavaraliikennettä lukuunottamatta.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä haluaa rajoittaa rajaliikennettä Ruotsin ja Suomen rajalla. Lapin koronatartuntojen määrä on lisääntynyt viime päivien aikana ja osan lisääntyneistä tartunnoista epäillään tulleen Ruotsista.

Rajaliikenne pitää KD:n kansanedustajien mielestä lopettaa toistaiseksi kokonaan tavaraliikennettä lukuunottamatta.

Vaikka Suomi on sulkenut rajansa, on työmatkaliikenne Ruotsiin jatkunut ja rajan ylittää arviolta 1000 ihmistä vuorokaudessa edestakaisin

Ruotsissa koronaviruksen leviäminen on ollut nopeampaa kuin Suomessa eikä siellä ole otettu käyttöön yhtä kovia rajaamistoimia kuin Suomessa. Vaikka Suomi on sulkenut rajansa, on työmatkaliikenne Ruotsiin jatkunut ja rajan ylittää arviolta 1000 ihmistä vuorokaudessa edestakaisin.

– Suomen ja Viron välillä myös työmatkaliikenne on toistaiseksi pysäytetty kokonaan, ryhmän kansanedustajat muistuttavat.

KD eduskuntaryhmän mielestä muiden kuin ruokakauppojen ja apteekkien aukiolon rajaamista pitäisi niin ikään vakavasti harkita.

– Kauppakeskuksissa tapahtuvaan tarpeettomaan oleskeluun pitää puuttua. Kauppojen henkilökunnan turvallisuutta pitää parantaa ja heidän suojautumista pitää tehostaa selkeillä viranomaisohjeistuksilla, ryhmän kannanotossa sanotaan.

Ylös