Piispojen pääsiäistervehdys 2020: ”Toivo on Kristus itse”

9.4.2020 klo 14:24 Kotimaa Merja Eräpolku

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat toteavat pääsiäistervehdyksessään, että vaikka nyt ihmiset eivät voi tulla yhteen, yhteinen elämä on mahdollista jakaa rukouksessa. Piispat muistuttavat, että kristillinen toivo nousee pääsiäisen sanomasta.

– Kutsumme kaikkia rukoilemaan niiden puolesta, jotka sairastavat tai pelkäävät, jotka ovat menettäneet läheisensä, jotka tekevät vastuullisia päätöksiä, ja jotka työskentelevät yhteisen hyvinvointimme ja tulevaisuutemme puolesta.

Piispat myös muistuttavat, että kristillinen toivo nousee pääsiäisen sanomasta.

– Kuljemme ristin juurelta, kärsimyksestä ja surusta, pääsiäisaamun valoon ja iloon. Mahdoton muuttuu mahdolliseksi, kuolema elämäksi. Ylösnoussut Kristus antaa meille toivon ja tulevaisuuden. Toivo on Kristus itse.

Kristus nousi kuolleista ja kuolemallaan kuoleman voitti.

Piispat toteavat terveyhdyksessään, että tänä vuonna valmistaudutaan pääsiäisjuhlaan poikkeuksellisissa oloissa ja tunnelmissa.

– Suuri osa meistä viettää pääsiäistä suljettujen ovien takana, erossa omaisista ja ystävistä. Huoli tulevasta, omasta tai läheisten terveydestä, työssä jaksamisesta tai työpaikasta ja toimeentulosta täyttää monen mielen. Kaipaamme ihmisten seuraan, rakkaittemme luo, mutta joudumme pysyttelemään heistä kaukana.

– Tänä kärsimyksen keväänäkin meillä on toivo. Ristin pääsiäistä seuraa elämä ja ylösnousemus. Yötä seuraa aamu, pimeää seuraa valo ja kuolemaa seuraa iankaikkinen elämä. Kristus nousi kuolleista ja kuolemallaan kuoleman voitti, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat muistuttavat.

Ylös