Sirpa Pursiaisen kevätuutiset – Meni läpi Pirkanmaan osuuskauppavaaleissa ja aloittaa varajäsenenä Tampereen kaupunginhallituksessa

22.4.2020 klo 16:58 Henkilöt Kristiina Kunnas

Pirkanmaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sirpa Pursiainen Tampereen Teiskosta aloittaa kaupunginhallituksen varajäsenenä sekä Pirkanmaan osuuskaupan edustajistossa. Pursiainen kertoo opettajan työmäärän lisääntyneen koronakeväänä etäopetuksen myötä.

– Iloisia uutisiahan nämä valinnat ovat, Sirpa Pursiainen toteaa.

Pirkanmaan Kristillisdemokraatteja johtava sosiaali- ja terveysalan opettaja ja kirjailija  Pursiainen valittiin viime viikolla Pirkanmaan osuuskaupan edustajistoon ensi kertaa. Muut edustajat ovat koko vaalien äänikuningatar, kansanedustaja Sari Tanus sekä pitkäaikainen KD-aktiivi Satu Sipilä. Varajäseniksi edustajistoon pääsivät Leena Rauhala, Piia Nurmela, Markku Kuusjärvi sekä Riitta Haapala.

Pursiainen on myös kaupunginvaltuuston varajäsen Tampereella. Maanantaina 20. huhtikuuta hänet valittiin Tampereen kaupunginhallituksen varajäseneksi kaupunginvaltuuston kokouksessa Leena Rauhalan jättäessä tehtävän.

– Otan tärkeän luottamustoimen mielelläni vastaan. Näen sen merkittävänä vaikuttamisen paikkana ja odotan innolla puolueiden välistä yhteistyötä Tampereen parhaaksi, Pursiainen sanoo.

Pursiainen jättää erohakemuksen Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunnan varsinaisesta jäsenyydestä, mutta jatkaa lautakunnassa kaupunginhallituksen edustajana.

Koronakevät on muuttanut Pursiaisen arkea isosti. Opettajan työt tehdään etänä.

– Osa opiskelijoista on puhjennut suorastaan kukkaan erilaisen opetuksen myötä, kun toiset taas tarvitsevat paljon tukea, Pursiainen kertoo.

Osa opiskelijoista on puhjennut suorastaan kukkaan erilaisen opetuksen myötä, kun toiset taas tarvitsevat paljon tukea.

Hänen mukaansa opettajan työmäärä on lisääntynyt.

– Mutta työ- ja kokousmatkat ovat jääneet pois. Kokoukset ovat siirtyneet sähköiseksi.

Sosiaalisuus on vähentynyt.

– Kontakteja on nyt paljon vähemmän. Samanaikaisesti on mieli on hakeutunut hiljentymiseen ja läsnäoloon, Sirpa Pursiainen kertoo.

Hän uskoo, että koronakriisi vaikuttaa vielä pitkään yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

– Toivottavasti kuitenkin monelle jää elämäntavaksi luonnossa liikkuminen ja elämän tärkeiden asioiden arvostaminen.

Luontoa rakastava ja valokuvaaja KD-päättäjä uskoo Kristillisdemokraattien arvoista lähtevän politiikan kukoistusajan vielä koittavan.

– Tarvitsemme kestävää lähimmäisyyttä. Nyt kaipaamme toiveikasta ja menestyksellistä valmistautumista kuntavaaleihin, hän kannustaa.

 

Ylös