”Milloin tukieurot ovat viimein yrittäjien käsissä” – Sari Tanuksen mielestä ravintolayrittäjät ovat olleet löysässä hirressä tarpeettoman pitkään

20.5.2020 klo 19:17 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanuksen mukaan hallituksen tukipäätökset ovat viipyneet aivan liian kauan. Esimerkiksi ravintoloiden tilanne oli tiedossa maaliskuussa, ja nyt ollaan toukokuun lopulla.

Perustuslakivaliokunnan työssä vaikuttanut Tanus muistuttaa, että valiokunta kiinnitti huomiota jo sulkemispäätöksen yhteydessä, että ravintoloille on kohtuullisesti kompensoitava menetykset.

– Perustuslakivaliokunta on myös alleviivannut, että tukitoimet pitää saada viiveettä liikkeelle, Vaikka tässä onkin tullut parannuksia niin vertailukuukausien suhteen kuin summien suhteen, niin kyllähän alan asiantuntijat ovat edelleen sitä mieltä, että tukisummat ovat aivan liian pieniä.

– Nyt kysyisin kaikkien heidän puolesta: kuinka pian, milloin nämä eurot saadaan viimein yrittäjille käsiin?

Tanus muistuttaa, että ravintola-alalla on valtava määrä pieniä, muutaman työntekijän ravintoloita, kahviloita ja baareja, ja nämä yrittäjät ovat roikkuneet löysässä hirressä nyt useamman viikon ajan ja odottaneet tukia ja odottavat siellä edelleenkin.

– Nyt kysyisin kaikkien heidän puolesta: kuinka pian, milloin nämä eurot saadaan viimein yrittäjille käsiin? Niitä todella tarvitaan kipeästi.

Samalla Tanus antaa kiitoksen monille yrittäjille, jotka ovat pyrkineet kehittämään toimintaansa, ja muillekin sektoreille, jotka ovat tukeneet esimerkiksi take away -toimintaa.

– Meillä Pirkanmaalla, Tampereella on yhteensä yli 250 take away -toimintaa tarjoavaa yrittäjää, ja Aamulehti on  kiitettävästi osallistunut, kun on listannut niitä jatkuvasti, ja on voinut klikata, että mistä noutoruokaa pääsee hakemaan.

Ylös