Virkistyshotelli Yyterin toimitusjohtaja: ”Koronan vaikutus oli dramaattinen – nyt kannattaa panostaa kotimaanmatkailuun”

10.6.2020 klo 12:06 Uutiset KD Lehti

– Toiminnan sopeuttaminen oli väistämätön tilanne, kertoo Virkistyshotelli Yyterin toimitusjohtaja Tuomo Ranki. – Korona peruutti ja siirsi kaikki huhti-toukokuun varaukset yhden viikon aikana.

Yyterin hiekkarannan upeassa maisemassa sijaitsevan Virkistyshotelli Yyterin kevään varaukset peruuntuivat tai siirtyivät toiseen ajankohtaan.

– Koronan vaikutus toimintaan on ollut dramaattinen. Kaytännössä kaikki huhti- ja  toukokuulle tehdyt varaukset menetettiin yhden viikon aikana.

– Toiminnan sopeuttaminen oli väistämätön tilanne. Käytännössä se tarkoitti lomautuksia sekä tarkkaa kulujen minimointia, kertoo hotellin toimitusjohtaja Tuomo Ranki.

– Meillä on ollut mahdollista majoittua koronakriisin aikana ilman aamiaistarjoilua. Muilta osin toiminnot on mahdollista käynnistää kesäkuun alussa. Odotamme malttamattomana päätöksiä hotelli- ja ravintolatoiminnan ohjeistuksista. Joka tapauksessa olemme valmistautuneet avaamaan maltillisesti ja kustannustehokkaasti rajoitukset ja turvallisuus huomioiden, Ranki toteaa haastattelua tehtäessä toukokuun lopussa.

SuomiAreenan ja Jazzien peruminen vaikuttaa hotelli- ja ravintola-alaan Porissa.

– Se on merkittävä. Jokainen voi kuvitella, mitkä ovat suorat sekä välilliset vaikutukset kun kymmenet tuhannet vierailijat jäävät pois tapahtumien peruuntumisen myötä.

Jokainen voi kuvitella, mitkä ovat suorat sekä välilliset vaikutukset kun kymmenet tuhannet vierailijat jäävät pois tapahtumien peruuntumisen myötä.

– On kuitenkin ymmärrettävää, että päätökset on tehty ihmisten terveys edellä, Ranki sanoo.

Tukipaketti hotelli- ja ravintola-alalle on tervetullut, mutta siinä on myös arvosteltavaa.

– Esityksessä on hyviä aihioita. Tuki auttaa meitä työntekijöiden kutsumisessa takaisin töihin toiminnan käynnistyessä. Euromäärät ovat kuitenkin sitä luokkaa, että yksistään ne ovat valitettavan pieni apu haastavassa tilanteessa.

Ranki kertoo, että poikkeustilanne on aiheuttanut muutosta normaaliin arkielämään.

– Tilanne on pitänyt ottaa tosissaan ja noudattaa ohjeistuksia. Jokainen voi omalla käytöksellään auttaa meitä kaikkia selviämään tästä ikävästä tilanteesta mahdollisimman nopeasti.

Ranki uskoo, että kriisistä selvitään.

– Tilanteen salliessa kannustan kaikkia panostamaan entistä enemmän kotimaan matkailuun.

Yyterin rannoille rakennettiin 1970-luvulla hotelli, jonka nykyinen nimi on Virkistyshotelli Yyteri. (Kuva Suvi Tuomela)

Toimitusjohtaja Tuomo Ranki.

 

Toimitusjohtaja Tuomo Rankin haastattelun teki KD Naisten puheenjohtaja Tiina Tuomela, jutuksi toimitti KD-Lehden Kristiina Kunnas.
Lue myös kirkkoherra Heimo Hietasen, kaupunginvaltuutettu Simo Korpelan, kunnanvaltuutettu Tuula Vepsäläisen haastattelut täältä sekä Porin kaupunginjohtajana Aino-Maija Luukkosen haastattelu täältä.
Pori-juttujen kuvat otti KD-Lehden mediaharjoittelija Suvi Tuomela.

 

Ylös