Aki Ruotsala hallituksen tyhjistä lupauksista: ”Harmittaa erityisesti niiden eläkeläisten puolesta, jotka uskoivat vasemmiston löysät puheet ennen vaaleja”

16.6.2020 klo 13:33 Politiikka Merja Eräpolku

Pääministeri Sanna Marin kertoi Yleisradion pääministerin haastattelutunnilla 14. kesäkuuta, ettei SDP:n kuuluisaksi tullut vaalilupaus vappusataseksi kutsutusta pienten työeläkkeiden korottamisesta etene tällä hallituskaudella. Monet kokevat tulleensa petetyiksi.

– Tämä harmittaa erityisesti niiden eläkeläisten puolesta, jotka uskoivat vasemmiston löysät puheet ennen vaaleja, kommentoi asiaa tuoreeltaan twitterissä Kristillisdemokraattien varakansanedustaja Aki Ruotsala.

SDP:n vaalivoittoon viime vuoden eduskuntavaaleissa johtanut puheenjohtaja Antti Rinne lupasi vappupuheessaan 2018 sadan euron korotuksen alle 1 400 euron kuukausieläkkeisiin. Lupausta toistettiin eri muodoissaan vielä vaalien jälkeenkin.

KD:n puoluevaltuuston puheenjohtajana toimiva Ruotsala muistuttaa blogissaan, miten viime keväänä ”demarit kailottivat kuinka hoitajamitoituksen saaminen lakiin on ’pikainen toimenpide pienillä muutoksilla’. Samalla, kuin säestäen, Rinne lupasi eläkeläisille vappusimaa litkiessään satasen eläkkeeseen lisää.”

– Sanottakoon nyt, että kaikki sanat on syöty: ilmastoteot laahaavat, hoitajamitoitusta ei ole vieläkään laissa ja vappusatanen on peruttu, Ruotsala jyrisee.

– Harmittaa erityisesti niiden eläkeläisten puolesta, jotka uskoivat vasemmiston löysät puheet ennen vaaleja ja ovat nyt ehkä viettäneet keväänsä koronakaranteenissa.

Ruotsala muistuttaa myös monista vaihdoksista hallituksessa.

–  Vaikka hallitustaivalta on nyt takana vasta vuosi, ministerit ovat vaihtaneet jakkaraansa kuin päiväkodin tuolileikissä. Pääministeri itse on eronnut annettuaan AY-taustan vaikuttaa valtion omistajaohjaukseen, Keskustan neuvotteluita johtanut Sipilä ei lähtenyt ministeriksi mutta nyt jo Kepun uusikin puheenjohtaja on jättänyt paikkansa epäselvyyksien takia. Eikä tunnelma kahden päähallituspuolueen välillä näytä kuherruskuukaudelta, sillä jokainen virkamiesnimitys tehdään poliittisin perustein ja verissä päin.

– Niin hullulta kuin se kuulostaakin, hallituksen pelasti koronakriisi, vaikka sama sähläys hallituksessa on jatkunut niin maskikauppojen osalta kuin ministeriöiden johtamistavassa.

Itse aion opettaa pojalleni, että elämä ei ole aina helppoa, eikä kaikkiin löysiin puheisiin kannata uskoa.

Ruotsalan mukaan pääministeri Sanna Marin on näyttänyt jatkavan siitä, mihin edeltäjänsä jäi.

– Hallituksen kantavana ajatuksena tuntuu olevan, että valtion annetaan velkaantua holtittomasti ja rahaa jaetaan huolettomasti. Ja jos rahat sattuvat loppumaan, niin Euroopan Unioni voi lainata puolestamme lisää, sopimuksista viis, ja EKP painaa tarvittaessa vielä lisää rahaa.

– Tämän hallituksen jäljiltä lastemme sukupolvet saavat ainakin 20 miljardin lisävelan taakakseen. Itse aion opettaa pojalleni, että elämä ei ole aina helppoa, eikä kaikkiin löysiin puheisiin kannata uskoa. Rahaa ei saada vain automaatista, sähkö ei synny seinässä ja maitoa ei valmisteta kaupassa. Meillä voi olla edessä vaikeat ajat jotka edellyttävät vastuullisuutta niin sanoissa kuin teoissa, Ruotsala jyrisee blogissaan.

Ylös