Ajatushautomo Kompassin webinaarissa pohditaan, miten luterilaisuuden perintö näkyy Suomessa

12.8.2020 klo 15:24 Kotimaa Kristiina Kunnas

Ajatushautomo Kompassin webinaari kysyy tänään, onko Suomi luterilainen maa. Webinaariin voi osallistua, kunhan ilmoittautuu sähköpostilla.

Suomea vai kutsua maailman luterilaisimmaksi maaksi. Kirkkoon kuuluminen on ollut aivan viime vuosiin asti yleistä, ja kirkko myös on ollut vahva yhteiskunnallinen toimija varsinkin aiempina vuosisatoina.

Ajatushautomo Kompassin järjestämä webinaari tänään keskiviikkona 12. elokuuta klo 17 kyselee, millä tavoin luterilaisuuden perintö näkyy suomalaisessa yhteiskunnassa.

Ajatushautomo Kompassin järjestämä webinaari tänään keskiviikkona 12. elokuuta klo 17 kyselee, millä tavoin luterilaisuuden perintö näkyy suomalaisessa yhteiskunnassa, sen instituutioissa sekä kulttuurissa ja arvoissa. Ovatko myös kielemme, poliittinen järjestelmämme, hyvinvointivaltio ja toisaalta myös sekularisaatio osa luterilaisuuden perintöä?

Mukana keskustelussa suomalaisen yhteiskunnan juurista ovat Legacy of Lutheranism: Societal Approaches ja Kaappiluterilainen kansa -teosten toimittajat, kielentutkija FT Kaius Sinnemäki ja VTT Anneli Portman. Teosten taustalla oleva tutkimushanke oli osa vuoden 2017 Suomi 100-juhlavuoden ja reformaation 500-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho toteaa, että kirkon ja luterilaisuuden merkityksen osalta Suomen aatehistoriassa vaikuttaa edelleen olevan valtavasti selvitettävää.

– Suomalaisen elämänmuodon luterilaiset juuret ovat kiintoisalla tavalla nousseet pitkästä aikaa keskusteluun, toiminnanjohtaja Luoma-aho sanoo.

 

Osallistuminen webinaariin maksutonta – ilmoittaudu, niin saat Teams-linkin!

Webinaariin osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautumiset [email protected].
Webinaarin järjestää Ajatushautomo Kompassi. Se alkaa keskiviikkona 12. elokuuta klo 17.

 

Ylös