– Kuinka paljon tartuntamäärien pitää nousta, ennen kuin ravintoloiden ja yökerhojen aukioloaikoihin ja asiakasmääriin puututaan, Peter Östman kysyy

17.8.2020 klo 15:25 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman ihmettelee, miksi tartuntapesinä toimivien ravintoloiden ja yökerhojen toimintaan ei puututa.

Kansanedustaja Peter Östman ihmettelee, kuinka paljon tartuntamäärien pitää nousta, ennen kuin ravintoloiden ja yökerhojen aukioloaikoihin ja asiakasmääriin puututaan.

Hän muistuttaa, että varovaisuus koronan suhteen on kesän aikana päässyt silmin nähden löystymään ja elämä on palannut normaaliin liian varhain.

– Onko solidaarisuutta se, että toiset saavat juhlia pikkutunneille tartuntariskistä välittämättä, samalla kun monen elämä on muuttunut pysyvästi vaikeammaksi, Östman kysyy.

– Pitkäaikaisena yrittäjänä ymmärrän itsekin elinkeinovapauden merkityksen, mutta vaakakupissa on nyt kansanterveys ja monien ihmisten henki

Pitkäaikaisena yrittäjänä ymmärrän itsekin elinkeinovapauden merkityksen, mutta vaakakupissa on nyt kansanterveys ja monien ihmisten henki, hän muistuttaa.

Koronaviruksen leviäminen Suomessa on  nopeutunut uudelleen heinäkuun loppupuolelta lähtien. Uusia tartuntoja on todettu aiempaa enemmän erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla.

Eilen uutisoitiin ravintola Kaivohuoneella yöaikaan tapahtuneesta altistuksesta. Ravintolassa oli lauantai-iltana klo 22-03 välillä kaikkiaan 850 henkeä.

Ylös