KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen: ”Todellinen ehdokasrekry kuntavaaleihin nyt käynnistymässä”

17.8.2020 klo 14:48 Politiikka Kristiina Kunnas

– Tavoittelemme ehdokkaiksi ihan uusia nuoria ja aiomme käyttää nykyisiä nuoria kuntapäättäjiämme kampanjan tukena, kertoo Kristillisdemokraattien nuorisojärjestön KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen.

Kuntavaalien ehdokashankinta on lähdössä kiivaaseen vauhtiin kesälomakauden päätyttyä.

– Nyt aletaan paikallisesti nuorisopiireissä lähestyä potentiaalisia ehdokkaita, puheenjohtaja Annika Lyytikäinen sanoo. Hän on itse asettumassa ehdolle nuoruutensa kotikaupunkiin Kouvolaan.

Hänen mukaansa henkilökohtaiset kontaktit ehdokasrekrytoimisessa ovat tärkeitä.

– Mutta pyrimme somekampanjoinnilla tavoittamaan myös sellaisia uusia nuoria, jotka eivät välttämättä ole meidän kenenkään tuttuja tai tutun tuttuja.

Kasvoiksi kampanjaan halutaan nykyiset nuoret KD-kuntavaltuutetut.

– Moni empii lähtemistään ehdolle siksi, ettei usko osaavansa kuntahallinnosta tarpeeksi, tai ei tiedä, mistä kaikesta kunnassa päätetään. Nykyiset nuoret kuntapäättäjät osaavat karistaa näitä ennakkoluuloja ja turhia pelkoja, Lyytikäinen toivoo.

Moni empii lähtemistään ehdolle siksi, ettei usko osaavansa kuntahallinnosta tarpeeksi, tai ei tiedä, mistä kaikesta kunnassa päätetään. Nykyiset nuoret kuntapäättäjät osaavat karistaa näitä ennakkoluuloja ja turhia pelkoja.

– Joidenkin nuorten kynnystä lähteä ehdolle madaltaa aivan varmasti se, jos tietää saavansa tukea puolueen valtuustokonkareilta.

Lyytikäinen kertoo, että KD Nuoret on käynnistämässä mentorihaun. Siinä pyritään löytämään mahdollisimman monessa kunnassa sellaisia nykyisiä valtuutettuja, jotka voivat toimia tukena kampanjan aikana, ja jotka myös sitoutuvat mentoroimaan nuorta, jos hän tulee valituksi valtuustoon.

– Toistaiseksi nuoria ehdokkaita on melko vähän, mutta luotan tässä nuorten spontaaniuteen ja siihen, että keinomme tepsivät.

– Todellinen työ ehdokasrekrytoinnissa on nyt käynnistymässä.

– Toivoa tuo se, että olemme jo nyt saaneet meille ennestään tuntemattomia, välkkyjä ja innokkaita ehdokkaita, Lyytikäinen iloitsee.

– Joten selvästi Kristillisdemokraateilla on potentiaalia nuortenkin joukossa!

Ylös