– Onko huoltovarmuus uhattuna, Peter Östman kysyy ja viittaa Pohjanmaan koronaryppääseen ja alueen elintarviketeollisuuteen

13.10.2020 klo 14:57 Politiikka Samuli Rissanen

Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla korona on leviämässä ja alueella on myös suuri elintarviketeollinen klusteri. – Onko huoltovarmuutemme uhattuna, Östman kysyi.

Maailman ruokaohjelmaa pidetään yhtenä tehokkaimmista YK-järjestöistä humanitääristen kriisien hoidossa. Valtaosa tarpeistakin liittyy nimenomaan ruokaturvasta huolehtimiseen.

Toissa vuonna kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman isännöi edustajakollegansa  Antero Laukkasen kanssa tilaisuutta, kun maailman ruokaohjelman johtaja David Beasley vieraili eduskunnassa.

Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin tällä kertaa oikealle taholle

– Voin kyllä yhtyä ministeri Lepän näkemyksiin, että Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin tällä kertaa oikealle taholle, Östman sanoi.

(Nobelin rauhanpalkinnon sai tänä vuonna Maailman ruokaohjelma WFP.)

Hän muistutti eduskunnassa, että valtioneuvoston huoltovarmuuspäätöksessä todetaan, että huoltovarmuuden lähtökohtana toimivat kansainväliset markkinat, monipuolinen teollinen ja muu tuotannollinen pohja, vakaa julkinen talous ja kilpailukykyinen kansantalous.

Koronavirus kuitenkin haastaa huoltovarmuuden ja omavaraisuuden pilarit, joista on pidettävä kiinni.

– Miten te näette, ministeri Leppä nyt, kun Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla korona on leviämässä ja siellä on aikamoinen elintarviketeollinen klusteri. Onko huoltovarmuutemme uhattuna, Östman kysyi.

 

Ylös