Helsingin Kristillisdemokraatit haastoi hauskaan rekrykampanjaan – ”Yhteydenotto joka päivä, kunnes lista on täynnä”

27.10.2020 klo 12:41 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Helsingin Kristillisdemokraattien tavoitteena on saada 99 kuntavaaliehdokasta ensi kevääksi. Kuntavaaleihin puolue menee vaaliliitossa Helsingin Sinisten kanssa. – Haasteena on olla joka päivä yhteydessä mahdollisiin ehdokkaisiin, kunnes lista on täynnä, kertovat piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora sekä kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling.

– Olemme haastaneet piirin vastuunkantajat olemaan joka päivä yhteydessä johonkuhun mahdolliseen ehdokkaaseen, Tuulikki Tepora sanoo.

Kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling naurahtaa, että vaikka tosissaan ollaankin, tehdään  kampanja kuitenkin vapauden hengessä.

– Jos jonakin päivänä ei ehdi ottaa keneenkään yhteyttä, sitä ei tarvitse hyvittää soittamalla seuraavana päivänä kahdelle henkilölle. Pyrimme kuitenkin toimimaan päivinä, jolloin estettä ei ole, Ebeling kertoo.

Helsingin Kristillisdemokraatit käy kuntavaalitaistoon vaaliliitossa Sinisten kanssa. Kummallakin puolueella on omat vaalimainoksensa, mutta vaaliliitto toimii yhtenä listana ja ensi huhtikuussa valittavat valtuutetut ja varavaltuutetut liittyvät yhteiseen valtuustoryhmään.

Yhdessä voimme onnistua ehdokasrekryssä niin, ettei kenellekään tule liian suurta taakkaa.

– Ehdokashankinta on nyt kaikkein tärkeintä. Hyvien ehdokkaiden saamiseksi on tehtävä iso työ.

– Yhdessä voimme onnistua ehdokasrekryssä niin, ettei kenellekään tule liian suurta taakkaa, piirin puheenjohtaja Tepora ja kaupunginvaltuutettu Ebeling muistuttavat.

Helsingin Kristillisdemokraatit tarvitsee 99 hyvää ehdokasta. Vaaliliittokumppani Siniset asettaa 28 ehdokasta.

– Perustamme sitten vaalien jälkeen yhteisen valtuustoryhmän ja jaamme valtuustoryhmän saamat luottamuspaikat puolueiden saamien äänimäärien mukaan.  Siniset on halunnut yhteistyötä kanssamme ja pidämme arvossa sitä, että kristillissosiaalisena puolueena se halusivat yhteistyöhön nimenomaan meidän kanssa, Ebeling toteaa.

Ebeling ja Tepora haastavat piirin, paikallisosastojen sekä nais- ja nuorisopiirin vastuunkantajat asettamaan itselleen tavoitteen pyrkiä olemaan joka päivä yhteydessä yhteen henkilöön, jota kutsuvat kuntavaaliehdokkaaksi.

– Soitto, soittoyritys, viesti puhelinvastaajaan, tekstiviesti, sähköposti tai tapaaminen ovat esimerkkejä käytettävistä tavoista kunnes ehdokaslista on täynnä.

– Sopivia ehdokkaita voi löytää paitsi edellisten vaalien ehdokkaista ja paikallisosastojen, naispiirin ja nuorisopiirin jäsenistä, myös sellaisista tutuista, joilla on Kristillisdemokraatteihin sopiva arvopohja.

 

Kaupunginvaltuutettu ja pastori Mika Ebeling kesällä 2020 Helsingin Kauppatorilla. (Kuva Asmo Maanselkä)

Ylös