Pohjoismaiset rukousverkostot yhdistivät voimansa ja aloittavat vuoden mittaisen rukousketjun

27.10.2020 klo 06:38 Elämäntapa Merja Eräpolku

Pohjoismaiset rukousverkostot ovat yhdistäneet voimansa rukoillakseen vuoden ajan yhdessä.

Yhteispohjoismaiseen rukousaloitteeseen osallistuvat kaikki Pohjoismaat ja alueet vuorotellen eri päivinä. Rukousketjun on tarkoitus olla toiminnassa yötä päivää. Rukousketjun aloittaa maanantaisin Ruotsi, Norja jatkaa tiistaina, Islanti keskiviikkona, Suomi liittyy mukaan torstaina, Tanska perjantaina, Shetlandinsaaret, Orkney-saaret, Caithness ja Sutherland yhdessä lauantaina sekä Färsaaret, joka päättää viikon sunnuntaina. Tämä kierto jatkuu vuoden ajan.

– Pidän tätä aloitetta tuoreena näkökulmana pohjoismaisessa kristillisessä toimintaympäristössä, toteaa Suomen kansallisessa rukousverkostossa toimiva kansanedustaja Antero Laukkanen (kd).

– Kaikkien Pohjoismaita yhdistää niiden lipuissa oleva risti, se on yhteytemme voima. Pohjoismaisilla yhteiskunnilla on kristillisen uskon tuoma yhteinen perustus ja kutsu viedä evankeliumia maailmaan. Nyt on aika tunnustaa vanhat perustukset ja nähdä kansojemme muuttuvan. On aika nähdä, miten kutsu lähetystyöhön syttyy uudelleen Pohjolassa, rukousverkostojen tiedotteessa kerrotaan

Syyskuussa 2020 Ruotsi sai päätökseen vuoden mittaisen jatkuvan rukouksen, jonka aikana seurakunnat, organisaatiot ja verkostot yhdessä rukoilivat Ruotsin puolesta. Järjestävät tahot Sverigebönen ja Sweden365 kokivat, että seuraava askel olisi yhdistää rukoukseen kaikki Pohjoismaat.

– Nyt otamme näitä yhteyden ja rukouksen askelia, Jumalan suunnitelmat ja tavoitteet mielessämme.

– Uskomme, että Pohjoismailla on oma tehtävänsä Euroopassa ja koko maailmassa. Olemme vapaita maita, joista on tullut monelle turvapaikka levottomina aikoina. Rukoilemme, että sydämet voisivat nyt yhdistyä Jumalan sydämen kanssa, rukoilemaan maailman puolesta. Olemme sisaria ja veljiä, siksi haluamme viedä ilosanoman yhtenä perheenä maailman ääriin. Nyt on aika pohjoismaisen seurakunnan tulla yhteen ja yksimielisesti rukoilla herätyksen tulien uudelleen syttymistä.

Aloitteen nettisivujen www.nordic365.org kautta voi varata tunnin rukousvuoron. Tarkoituksena on, että seurakunnat tai alueelliset rukousverkostot Suomessa voivat varata vastuulleen yhden 24 tunnin jakson torstain ensimmäisestä tunnista viimeiseen. Yksittäiset rukoilijat voivat myös varata tunnin vuoroja.

Ylös