– EU-rahan virtaaminen antisemitismiä ja terrorismia ihannoiville järjestöille on lopettava, Peter Östman vaatii

6.11.2020 klo 14:34 Eduskunta Samuli Rissanen

Eurooppalaista rahaa virtaa edelleenkin järjestöille, jotka väittävät ajavansa ihmisoikeuksia ja rauhaa, mutta omassa viestinnässään levittävät antisemitismiä ja ihannoivat terroria sekä omaavat jopa kytköksiä terrorijärjestöihin.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman on jättänyt hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen EU:n yhä jatkuvasta rahoituksesta kansalaisjärjestöille, jotka syyllistyvät antisemitismin ja jopa terrorismin ihannoimiseen omassa viestinnässään.

Miten hallitus varmistaa sen, että eurooppalaisen rahan virtaaminen avoimesti antisemitismiä ja terroria avoimesti ihannoiville järjestöille päättyy

– Kysymyksessä halutaan vastausta siihen, miten hallitus varmistaa sen, että eurooppalaisen rahan virtaaminen avoimesti antisemitismiä ja terroria avoimesti ihannoiville järjestöille päättyy, Östman kertoo.

Hän vaatii niin ikään, että EU:n alkaa vastuullisesti ja arvojensa mukaisesti valvoa konfliktialueilla toimiville kansalaisjärjestöille myöntämänsä rahoituksen käyttöä ja vaikutuksia.

Östman viittaa NGO Monitor– kansalaisjärjestö julkaisemaan raportitin EU:n vuonna 2019 myöntämästä rahoituksesta palestiinalaisille ja israelilaisille kansalaisjärjestöille.

Raportista paljastuu, että eurooppalaista rahaa virtaa edelleenkin järjestöille, jotka väittävät ajavansa ihmisoikeuksia ja rauhaa, mutta omassa viestinnässään levittävät antisemitismiä ja ihannoivat terroria sekä omaavat jopa kytköksiä terrorijärjestöihin.

Raportissa on lukuisia esimerkkejä antisemitistisestä vihaan kiihottamisesta järjestöjen tai niiden johtohenkilöiden tiedotuksessa, vaikka EU:n suuntaan esitelläänkin kauniita projektisuunnitelmia.

– Tällainen toiminta on selkeästi vastoin eurooppalaisia arvoja ja periaatteita. Konfliktien ylläpitäminen ja pahentaminen terrorismia ihannoimalla ja jatkamalla vihakasvatusta eivät sovi yhteen Suomen ja EU:n kehityspolitiikan tavoitteiden ja arvojemme kanssa, Östman toteaa.

Kirjallisen kysymyksen on allekirjoittanut Östmanin lisäksi kansanedustajista Sari Essayah, Sari Tanus, Päivi Räsänen ja Antero Laukkanen ja sekä Wille Rydman.

NGO Monitor -järjestön raportti löytyy tämän linkin takaa:

Analysis of EU Funding to NGOs in 2019: Divisive Politics, Terror links, and Antisemitism

Ylös