– Ilmastokysymystä ei ratkaista tekemällä päätöksiä, jotka johtavat kotimaisen teollisuuden siirtymiseen muihin maihin, Peter Östman sanoo

10.11.2020 klo 16:15 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman ihmettelee lisätalousarvion valtavaa panostusta Ilmastorahasto Oy:hyn.

– 0,3 miljardia hankkeisiin, jotka keskittyisivät ilmastonmuutoksen torjuntaan ja teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen samaan aikaan, kun hallitus pohtii rajuja lisäkorotuksia polttoaineverolle, Östman sivalsi.

Polttoaineveron korotus iskisi ennen kaikkea vientiteollisuuteen, kuljetusyrityksiin ja myös kaikkiin maaseudulla työskenteleviin ja asuviin

Hänen mukaansa tämä on johtanut siihen, että teollisuusyritykset ja sijoittajat ovat tulleet hyvin varovaisiksi ja miettivät, onko Suomessa kannattavaa edes investoida raskaaseen teollisuuteen.

Östmanin mielestä ympäristöstä ja ilmastosta on pidettävä huolta, mutta ilmastokysymystä ei ratkaista tekemällä päätöksiä, jotka johtavat kotimaisen teollisuuden siirtymiseen muihin maihin.

– Meidän on ajateltava kokonaisuutta. Polttoaineveron korotus iskisi ennen kaikkea vientiteollisuuteen, kuljetusyrityksiin ja myös kaikkiin maaseudulla työskenteleviin ja asuviin.

Hallituksen jo seitsemäs lisätalousarvio lisää määrärahoja 1,5 miljardilla eurolla. Siitä 300 miljoonaa suunnataan ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Ylös