KD:n Sari Essayah jatkaa Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän johdossa – varapuheenjohtajaksi Kokoomuksen Heikki Vestman

12.11.2020 klo 15:46 Eduskunta Kristiina Kunnas

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä valitsi Kristillisdemokraattien kansanedustajan Sari Essayah’n Lapinlahdelta jatkamaan puheenjohtajanaan ja nimesi uudeksi varapuheenjohtajaksi Kokoomuksen kansanedustajan Heikki Vestmanin Sipoosta.

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmässä on mukana 15 kansanedustajaa viidestä eri eduskuntaryhmästä. Uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän tarkoituksena on edistää mielipiteen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden toteutumista kotimaassa ja kansainvälisesti.

Ryhmä työskentelee uskonsa vuoksi vainottujen puolesta ja tukee demokratiaa maissa, joissa totalitaarisuus voi muutoin saada lisävaltaa.

Monet tutkimukset ja raportit osoittavat, että mielipiteen-, omantunnon- ja uskonnonvapaus ovat maailmassa nykyisin monin tavoin uhatut tai laiminlyödyt.

Ympäri maailmaa jännitteet uskontojen ja elämänkatsomusten välillä ovat kasvaneet. Monet tutkimukset ja raportit osoittavat, että mielipiteen-, omantunnon- ja uskonnonvapaus ovat maailmassa nykyisin monin tavoin uhatut tai laiminlyödyt.

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä voi vaikuttaa merkittävästi näiden vapauksien toteutumiseen. Toisen maan päättäjien – parlamentaarikkojen ja hallitusten – ääntä kuunnellaan ja arvostetaan, sillä se vaikuttaa ihmisoikeuksia rikkovan maan kauppa-, kulttuuri- ja yleisiin yhteistyösuhteisiin.

Ylös