KD Nuoret haluaa sääntöuudistuksella mahdollistaa aluetoiminnan ilman järjestöbyrokratiaa

16.11.2020 klo 12:49 Kenttätoiminta Merja Eräpolku

Verkossa kokoontunut KD Nuoret uudisti vuosikokouksessaan järjestön säännöt. Uudistuksella mahdollistetaan alueellinen toiminta myös ilman järjestöbyrokratiaa.

– Teimme nuorisojärjestön sääntöihin useita lähinnä hallinnollisia muutoksia. Mikäli sääntöuudistus etenee puolueessa ja yhdistysrekisterissä, nuorisopiiri voi jatkossa olla joko yhdistysmuotoinen tai epämuodollisempi alueellinen toimintaelin nuorisojärjestön hallituksen alaisuudessa. Pyrimme näin helpottamaan pienten nuorisopiirien toimintaa karsimalla hallinnollista byrokratiaa. Lisäksi poistimme nuoriso-osastojen mahdollisuuden, kertoo KD Nuorten puheenjohtajana kaksivuotiskaudella jatkava Annika Lyytikäinen.

– Selkeytimme myös järjestön tarkoitusta kristillisdemokraattisten arvojen edistäjänä.

Kokous toteutettiin Zoomin kautta etänä. Järjestelyt sujuivat rutinoituneesti ja ongelmitta.

– Oli etäkokoustilanteeksi yllättävän hyvä tunnelma ja saimme aikaan myös hyvää poliittista debattia. Meillä oli myös pienimuotoinen iltaohjelma, konsertinpoikanen ja vuosikokousvisa, Lyytikäinen kertoo.

KD Nuorten 1. varapuheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Ami Rinta-Valkama Tampereelta. Uudeksi 2. varapuheenjohtajaksi valittiin vaasalainen Mikael Plomp. Kaksivuotiskauttaan puheenjohtajana jatkaa Annika Lyytikäinen.

Hallitukseen valittiin Heikki-Jaakko Nevalainen Kuopiosta, Michelle Wilders ja Joonas Holmén Turusta sekä Arvid Karell Mustasaaresta. Yksivuotiskaudelle valittiin Roosa Kauppinen Joensuusta. Hallituksen varajäseniksi valittiin Eero Klaavo, Joona Räty, Niko Kivimäki ja Leo Byskata.

Hallituksessa kauttaan jatkavat Elina-Maarit Kinnunen, Jere Tuononen ja Nelli-Maria Sarasmaa.

Ylös