Rehtori Kimmo Rantaselle opetusalan turvallisuuspalkinto

20.11.2020 klo 17:44 Kotimaa Kristiina Kunnas

Rehtori Kimmo Rantanen sai opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnon. Rantanen on Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja toimii Pohjanmaan Kristillisdemokraattien puheenjohtajana vielä vuoden loppuun saakka.

Törnävän koulun rehtori Kimmo Rantanen on saanut Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnon. Rantanen on myös Seinäjoen kaupunginvaltuutettu ja Kristillisen teatteriyhdistyksen Kristy ry:n puheenjohtaja ja harrastajanäyttelijä.

Opetusalan turvallisuuspalkinto 2020 myönnettiin Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmälle. Tunnustuspalkinnon saivat Kimmo Rantasen lisäksi Juha Lahtinen ja Aleksi Matilainen.

Palkinnot luovutettiin 16. valtakunnallisessa Opetusalan turvallisuusfoorumissa, johon kokoontui verkon välityksellä yli 100 opetusalan turvallisuudesta kiinnostunutta.

Rehtori Kimmo Rantasen vastuulla ovat Seinäjoen perusopetuksen koulujen turvallisuus ja yhteiset hankkeet. Lisäksi hän auttaa ja kannustaa kouluja turvallisuussuunnittelussa.

Rantasella on ollut Seinäjoen perusopetuspalvelujen turvallisuuden edistämisessä huomattava vastuu. Rehtorin toimen ohella hän on ollut perusopetuksen johtoryhmän jäsen vuodesta 2009. Rantasen vastuulla ovat perusopetuksen koulujen turvallisuus ja yhteiset hankkeet. Lisäksi hän auttaa ja kannustaa kouluja turvallisuussuunnittelussa.

– Hienolta tuntuu, Kimmo Rantanen sanoo.

– Kun saa tunnustusta, tulee varmuutta siihen, kuinka näitä asioita kannattaa hoitaa.

– Hyvä mieli tuli, hän myöntää.

Opetusalan turvallisuuspalkinnon 2020 sai Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmä, joka tarttuu vakaviin kiusaamistilanteisiin ja tekoihin kouluissa.

Rantasen lisäksi tunnuspalkinnon saivat Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palomestari Juha Lahtinen ja ruiskumestari Aleksi Matilainen.

Vuodesta 2005 jaetun opetusalan turvallisuustoiminnan edistämiseksi perustetun palkinnon taustalla ovat Opetushallitus, aluehallintovirastot, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Kuntaliitto, Pelastusopisto, Helsingin pelastus-koulu, Suomen Palopäällystöliitto ja SPEK-ryhmä.

 

Ylös