Katja Hänninen jatkaa Eduskunnan lasten puolesta -ryhmän puheenjohtajana, Sari Essayah varapuheenjohtajana

26.11.2020 klo 13:42 Eduskunta Kristiina Kunnas

Eduskunnan lasten puolesta -ryhmä toimii sääntöjensä mukaisesti lasten ja lapsiperheiden etujen valvojana ja edistäjänä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Puheenjohtajana ensi vuonna jatkaa Vasemmistoliiton Katja Hänninen ja varapuheenjohtajana KD:n Sari Essayah.

Eduskunnassa on jo vuosia toiminut puoluerajat ylittävä lasten puolesta -ryhmä. Ryhmä piti tänään vuosikokouksensa ja valitsi kansanedustaja Katja Hännisen Vasemmistoliitosta jatkamaan puheenjohtajana myös ensi vuonna. Varapuheenjohtajana jatkaa Kristillisdemokraattien  kansanedustaja Sari Essayah.

Eduskunnan lasten puolesta -ryhmä toimii sääntöjensä mukaisesti lasten ja lapsiperheiden etujen valvojana ja edistäjänä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Ryhmä on luultavasti yksi pitkäikäisimmistä lapsen oikeuksiin keskittyvistä ryhmistä eduskunnassa.

– Olen huomannut, että viime aikoina eduskuntaan on perustettu monia muitakin lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin parantamiseen keskittyviä ryhmiä ja toivon, että voimme tiivistää yhteistyötä myös niiden kanssa. Yhteistyö näissä asioissa on varmasti järkevin ja tehokkain tapa toimia ja toivotamme tervetulleeksi mukaan ryhmän toimintaan kaikki kiinnostuneet, Katja Hänninen toteaa.

– Iloitsen siitä, että Lasten puolesta -ryhmä toimii yli hallitus-oppositiorajojen edistääkseen lasten asiaa, varapuheenjohtajana jatkava Sari Essayah sanoo.

Myös kansainvälinen seuranta on tärkeää, sillä monissa maissa lapsiperheiden tukemiseksi tehdään nykyään enemmän kuin meillä. – Lasten puolesta -ryhmän varapuheenjohtaja Sari Essayah

– Ensi vuoden tärkeimpiä seurattavia asioita on lapsistrategian valmistuminen. Myös kansainvälinen seuranta on tärkeää, sillä monissa maissa lapsiperheiden tukemiseksi tehdään nykyään enemmän kuin meillä.

Vaikuttamistyönsä tueksi lasten puolesta -ryhmä järjestää ajankohtaisista aiheista seminaareja sekä keskustelutilaisuuksia, joihin se pyytää lapsiasioiden asiantuntijoita.

– Ensi vuonna tutustumme esimerkiksi muiden Euroopan maiden lapsiperheiden etuuksien kehittämistyöhön, seuraamme ja vaikutamme lapsibudjetoinnin etenemiseen sekä jatkamme koronakriisin pitkäaikaisten vaikutusten seurantaa lapsiperheisiin ja suunnittelemme erilasia keinoja puuttua kehitykseen. Tästä aiheesta meillä oli juuri todella onnistunut webinaari, Katja Hänninen kertoo.

Ylös