Koronarajoitukset jatkuvat eduskunnassa – vierailut alkavat aikaisintaan ensi kesäkuussa

26.11.2020 klo 12:41 Eduskunta Kristiina Kunnas

Eduskunnassa testataan nyt digiopastuksia, sillä opastetut vierailut alkavat aikaisintaan ensi kesäkuussa.

Koronaepidemian takia eduskunnan täysistuntosalin yleisölehteri pysyy suljettuna 30. kesäkuuta 2021 saakka. Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa ei järjestetä yleisötilaisuuksia ja Eduskunnan kirjasto on suljettu tästä päivästä eli 26. marraskuuta alkaen.

Eduskunnan opastetut vierailut alkavat aikaisintaan kesäkuussa. Opastettujen eduskuntavierailujen tilalle tarjotaan pian digivierailuja. Digiopastukset ovat testivaiheessa, ja mahdollisuus varata vierailu avataan ensi tilassa.

Eduskunnassa ei tällä hetkellä myöskään järjestetä kokouksia ja -seminaareja, joihin osallistuu ulkopuolisia henkilöitä.

Eduskunnassa ei tällä hetkellä myöskään järjestetä kokouksia ja -seminaareja, joihin osallistuu ulkopuolisia henkilöitä.

Kristillisdemokraatit on usein järjestänyt esimerkiksi puoluehallituksen kokouksen Pikkuparlamentissa ja toisinaan on kokoonnuttu myös Eduskuntatalon auditoriossa. Nyt nämä kokoukset on pidetty joko hybrideinä – osa paikan päällä, osa etäyhdeyssä – tai kokonaan etäyhteydessä, kuten ensi lauantainen puouevaltuuston kokous. Se piti alunperin järjestää Seinäjoella.

Lähde: Eduskuntatiedotus ja kdlehti.fi
Ylös