Sari Essayah arvioi, että koronatiedottamisessa painottuu alueellisuus: Valtamediat keskittyvät pääkaupunkiseudun tilanteeseen, maakuntalehdet ovat usein maksumuurien takana

26.11.2020 klo 18:52 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kysyi eduskunnan kyselytunnilla, miten kansalaiset saavat asianmukaista, nopeaa ja kaikki kansalaiset tavoittavaa tiedotusta pahentuneessa koronatilanteessa.

Koronatilanne on Suomessa pahentunut viimeisen viikon aikana. Lähes puolet Suomesta on tällä hetkellä joko epidemian kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, ja tänään THL:n mukaan on kirjattu lähes 500 uutta tapausta.

– Ikävä kyllä myöskin vanhemmissa ikäluokissa on jälleen tartunnan saaneita ja sairaalassa olevienkin määrä on kasvussa. Trendi on valitettavan selvä, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoi.

Epidemiatilanne edellyttää hänen mukaansa nyt äärimmäisen hyvää ja huolellista, nopeaa, selkeää ja kaikki kansalaiset tavoittavaa viestintää.

Nuoremmat eivät enää tilaa sanomalehtiä ja myöskin netissä oleva tiedotus voi olla välillä vääristynyttä

Essayah muistutti, että tällä hetkellä koronatiedottamisessa painottuu alueellisuus: Valtakunnan mediat kertovat paljon siitä, mitä tapahtuu pääkaupunkiseudulla, mutta maakuntalehdet ovat hyvin monissa maakunnissa erilaisten maksumuurien takana.

– Tänä päivänä kaikki, esimerkiksi nuoremmat, eivät enää tilaa sanomalehtiä ja myöskin netissä oleva tiedotus voi olla välillä vääristynyttä.

– Millä tavalla tässä tilanteessa nyt pystytään varmistamaan, että kansalaiset saavat asianmukaista, nopeaa ja kaikki kansalaiset tavoittavaa tiedotusta, Essayah kysyi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaaan maakunnittain on koottu pandemiatyöryhmien pohjalta tätä työtä yhteen niin, että kansalainen saisi oman maakunnan osalta yhdestä paikasta tietoa.

– Yleensä nämä ovat koottuina sairaanhoitopiirien sivuilla. Itsekin aina katson sitä päivittäistilannetta sieltä, siellä ovat tuoreimmat tiedot ja tuoreimmat käänteet, Kiuru vastasi.

Ylös