Helsingin KD Naiset: Suomi-neito on nyt erittäin huolissaan – vedestä, kallioista ja mineraaleista pidettävä huolta

16.12.2020 klo 09:58 Kenttätoiminta KD Lehti

Helsingin KD Naisten mielestä tuntuu kuin kukaan ei ymmärtäisi Suomi-neidon huolia, eivät edes Suomen päättäjät. Kannanotto muistuttaa, että luonnonvaramme pitäisi suojata ja pitää suomalaisessa omistuksessa.

Sen kalleimmat aarteet ovat nyt ja tulevaisuudessa, puhdas vesi, kalliot ja niiden mineraalit, maaperä multineen sekä metsät, mutta niiden tärkeyttä ei vielä ymmärretä, koska näistä ei puhuta niin selkokielellä kuin aikaisemmin.

Jos tämä kaikki todella ymmärrettäisiin, niin päättäjät paneutuisivat kiireesti estämään sen, mitä kaikkea vahinkoa tästä aiheutuu Suomelle ja tuleville sukupolville, jos huolia ei oteta vakavasti.

Suomen kallein aarre on vesi, joka nyt ja tulevaisuudessa tulee olemaan kalliimpi kuin öljy tai kulta. Öljyä ei voi juoda eikä kultaa voi syödä, mutta puhdasta vettä voi juoda. Sitä tarvitsee jokainen ihminen maapallolla joka päivä.

Meillä on Himalajan ohella maailman parhain lähdevesi. Himalajan varantoa on käytetty jo yli 30% sillä sitä on myyty ja myydään pullotettuna intialaisomisteisesti Intiaan. Samoin tapahtuu Lahdessa, jossa myöskin on pullotuslaitos, ja se vie suurella volyymilla vettä ulkomaalaisomisteisesti ulkomaille. Mitä ja miten Suomi tästä kaikesta hyötyy?

Olisi erittäin hyvä tietää, mitä maksaa meidän Suomessa pullotettu, maailman paras vetemme maailman huippuravintoloissa? Emmekö voisi itse käyttää parhaan vetemme tuoton oman kansakuntamme olojen parantamiseen?

Luonnonvarojamme on tiukalla lainsäädännöllä suojeltava, ettemme joudu itse ostamaan meiltä pullotettua vettä jonain päivänä ulkomaalaisilta omistajilta saadaksemme puhdasta vettä.

Samoin kaikkien muidenkin aarteidemme pitäisi olla tiukasti kotimaisessa omistuksessa ja hallinnassa. Puhdas vesi loppuu, sillä sekin on rajallista eivätkä myöskään kallioperämme koskaan uusiudu. Tästä syystä näitä kaikkia luonnonvarojamme on tiukalla lainsäädännöllä suojeltava, ettemme joudu itse ostamaan meiltä pullotettua vettä jonain päivänä ulkomaalaisilta omistajilta saadaksemme puhdasta vettä.

Jos pidämme vedet kansallisessa omistuksessa ja puhtaina, niin Suomi tulee olemaan tällöin sekä haluttu, että turvallinen matkailumaa eikä Suomi-neidonkaan tarvitse enempää näistä enää murehtia.

– Haluan, että meidän hallituksemme ripeällä aikataululla tutustuu näihin asioihin ja vie nämä kiireellisessä järjestyksessä kaivos- ja vesilakeja tiukentavina muutosesityksinä eduskuntaan, Helsingin KD Naisten kannanoton päättää Anneli Louneva. Hän on johtokunnan jäsen sekä KD Naisten liittohallituksen ja KD puoluevaltuuston jäsen.

Ylös