”Käyttöä olisi toisellekin KD-valtuutetulle kunnassamme”, Enontekiön puuhanainen Outi Kurkela tietää

14.1.2021 klo 15:36 Viikon valtuutettu Merja Eräpolku

Enontekiön puuhanainen Outi Kurkela luotsaa Lapin kristillisdemokraatteja kuntavaaleihin. Kotikunnassaan hän tekee työtä alueen elinvoiman ja hyvinvoinnin eteen monissa eri luottamustehtävissä.

– Täällä taitaa olla sentään enemmän pakkasta. Meillä mittari on 36 C asteessa, kylillä on jopa 40 miinusastetta. Mutta onneksi tänään ei tarvitse lähteä mihinkään, kertoo kotoaan Enontekiöltä tavoitettu KD:n Lapin piirin puheenjohtaja Outi Kurkela, jolle toimittaja kehuu, että Uudellamaalla on enemmän lunta kuin Lapissa.

Vaikka kevään kuntavaalien ehdokashankinta on ollut työn takana, on Kristillisdemokraattien Lapin piirissä ehdokkaita saatu edellisvaaleihin verrattuna jo mukavasti. Ehdokaslistoilta löytyy myös nuoria. Silti on edelleen kuntia, joissa ehdokashaku ei vielä ole tärpännyt ja rekrytointia on jatkettava viimeiseen saakka.

–  Pitäisi tehdä näkyvä maihinnousu esimerkiksi Kolariin, Inariin ja Itä-Lapin kuntiin, sanoo Outi Kurkela, joka on itse valtuutettuna ja ehdokkaana Enontekiöllä.

Ehdokkaita on saatu lähinnä niihin kuntiin, joissa on ennestäänkin istuva KD-valtuutettu.

Kurkelan mukaan Lapissa oman lisähaasteensa ehdokasrekryyn on tuonut se, että monissa kunnissa on hallinto ollut viime vuosina riitaisaa.

–  On ollut kovia aikoja, sen osoittaa useiden kunnanjohtajien saamat lähtöpassit. Riitely ja julkinen haukkuminen pelästyttävät viattomia sieluja asettumasta maalitauluksi yhteisen edun vuoksi.

Marianpäivillä aion kehua puoluetta ja sen kuntaohjelmaa, vähän itteäkin.

68-vuotias Outi Kurkela olisi toivonut saavansa maaniteltua ja taivuteltua nuorempia ehdokkaita kotikuntaansa.

–  Lähden vielä itse ehdokkaaksi, jotta työ jatkuu, hän sanoo.

–  Ulkona voi korona-aikana kampanjoida maski kasvoilla. Marianpäivillä aion kehua puoluetta ja sen kuntaohjelmaa, vähän itteäkin.

–  Tärkeää on olla sosiaalisessa mediassa aktiivinen ja näkyvä. Itse kampanjoin todennäköisesti Lapin kansan sähköisessä mediassa ja teen vaaliesitteen, jonka jaan koteihin.

Vaaliteemana Kurkelalla on etenkin Enontekiön tulevaisuuden elinvoima ja hyvinvointi.

–  Kunnan kehittyminen yrittäjäystävälliseksi ja hyvinvoivaksi elinpaikaksi on tärkeää. Kunnan saavutettavuus on ykkösjuttu työpaikkojen säilymiseksi ja luomiseksi. Sitä kautta syntyy myös hyvinvointia.

– Tärkein tavoite, jos tulen valituksi on, se että kunnan isot projektit valtion tuella menevät eteenpäin ja onnistuvat. Näitä ovat etenkin lentokenttä ja sähköyhtiön suuret haasteet uudistaa pitkät sähkölinjansa, sekä niistä saatava työllisyysvaikutus ja yhteinen hyvä, Kurkela kertoo.

Enontekiön ainoalle KD-valtuutetulle on piisannut lukuisia erilaisia luottamustehtäviä, kuten hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtajuus, Enontekiön Sähkö oy:n hallituksen jäsenyys, vanhusneuvoston puheenjohtajuus ja Revontuli-opiston jaoston jäsenyys, Enontekiön Asunnot oy:n varapuheenjohtajuus sekä Lapin jätehuolto-kuntayhtymän valtuuston jäsenyys.

– Käyttöä olisi kyllä toisellekin KD-valtuutetulle kunnassamme, Kurkela naurahtaa lueteltuaan pitkän listan erilaisia valtuustotyön mukana tulleita tehtäviä ja varajäsenyyksiä.

Ylös