”Joka puolelle piiriä mahtuu vielä ehdokkaita”

21.1.2021 klo 11:47 Kenttätoiminta Samuli Rissanen

– Odotamme, että saamme pidettyä entiset valtuutettujen paikat ja toivomme vahvasti, että yhä useammalle paikkakunnalle saadaan valtuutettu. Lisäksi toivomme, että paikkakunnilla, joilla nyt on vain yksi KD-valtuutettu, saataisiin ainakin kaksi läpi jakamaan työtä, Oulun piirin puheenjohtaja Leena Askeli kertoo.

Askelin mukaan tämä onnistuu, jos saadaan tarpeeksi ehdokkaita listoille. Vaaliliittokunnissa voidaan tyytyä yhteen valtuutettuun, etenkin jos vain yksi kristillisdemokraatti on ollut ehdokkaana.

– Tärkeää olisi edelleen saada ehdokkaita eri ympyröistä, jotta niitä äänestäviä tuttuja löytyisi laajemmalta ja saataisiin pienistä puroista tarpeeksi paljon ääniä koottua, hän sanoo.

Puheenjohtaja Sari Essayah on vauhdittanut omalta osaltaa alkuun jähmeästi sujunutta ehdokasrekrytointia.

– Haapajärvi, Nivala ja Siikajoki ovat kuntia, joissa viime kuntavaaleissa ei ollut ehdokkaita, mutta nyt on

Askelin mainitsee, että Essayah on hyvin kunnioitettu henkilö, jonka perustelujen edessä moni on koonnut voimansa vielä kerran ja suostunut ehdolle.

Piirissä on jonkun verran saatu mukaan myös ekakertalaisia ehdokkaita.

– Vielä toki joka puolelle piiriä mahtuu ehdokkaita. Työikäisiä ja nuoria on suhteessa muihin vielä liian vähän, Askeli arvioi.

– Haapajärvi, Nivala ja Siikajoki ovat kuntia, joissa viime kuntavaaleissa ei ollut ehdokkaita, mutta nyt on. Nivala on hienosti harpannut eteenpäin hiljaiselon jälkeen, Askeli kehuu.

Kempeleen kunnanvaltuutettuna vaikuttava, erityisopettajana työskentelevä Askeli on itsekin jälleen ehdolla.

– Tässä ajassa yhteisten asioiden hoitajiksi tarvitaan rauhan- ja hyväntekijöitä, joiden kunniakkaaseen seuraan haluan toimimaan asuinpaikkakuntani parhaaksi. Pidän erittäin tärkeänä, että kunnan asuinkelpoisuudesta huolehditaan niin, että kuntaan muutetaan ja kunnassa viihdytään ja kuntalaisten ikärakenne pysyy monipuolisena, hän perustelee.

Askelin mielestä lapsiperheiden palvelut kotihoidontuen lisäosineen pitää säilyttää ja niitä pitää kehittää. Hän muistuttaa, että lapsimyönteisen kunnan status on elintärkeä tulevaisuustekijä. Yksineläjien kotien rauhaa ja onnellisuutta haluan myös turvata. Omaishoitajien jaksaminen ja vanhusten perhehoidon kehittäminen on tärkeää.

– Terveys (myös mielenterveys)- ja työllisyyspalveluita haluan olla kehittämässä. Kunnan tulee myös tukea yritystoimintaa, myös pienyrittäjiä, Askeli sanoo.

Leena Askeli

– 56 vuotias kasvatustieteiden maisteri, erityisluokanopettaja, pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu
 
– Perheessä mies ja aikuiset omissa kodeissaan asuvat kolme poikaa
 
– Kempeleen KD-valtuutettu, KD:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, palveluvaliokunnan varapuheenjohtaja, tarkastuslautakunnan jäsen, LANUPE-neuvoston (lapset, nuoret ja perheet) puheenjohtaja
 
– POPsote: suppean poliittisen ohjausryhmän varajäsen ja alueellisen seurantaryhmän jäsen

Ylös