Satakunnan KD:n puheenjohtaja Simo Korpela: ”Korona ei onneksi rajoita vaaleissa somea, lehtikirjoittelua, esitejakoa eikä ilmoittelua”

1.2.2021 klo 09:30 Viikon valtuutettu Kristiina Kunnas

Maakunnallinen kevätvaalien avaus on ollut Porin Kirjurinluodon laskiaistapahtumassa. – Perinne on uhattuna koronarajoitusten vuoksi. Odotamme kuitenkin hyvää tulosta vaaleista, vaikka vaalikevät näyttääkin nyt erilaiselta, sanoo Satakunnan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Simo Korpela.

– Satakunnassa on ollut tapana pitää vaalien alla eri kunnissa paikallisia mehu- ja lettutarjonnalla ryyditettyjä toritilaisuuksia. Näissä tapahtumissa ehdokkailla on hyvä tilaisuus keskustella saapuneen väen kanssa, jakaa mielipiteitään ja omia esitteitään, kertoo KD Satakunnan puheenjohtaja Simo Korpela.

Maakunnallinen kevätvaalien avaus on suunniteltu pidettäväksi Korpelan mukaan jo perinteeksikin muodostuneessa Porin Kirjurinluodon laskiaistapahtumassa.

– Poniajelu on tuonut paikalle lapsiperheitä ja tarjoilu on ollut mieleen myös viereisen ulkoilureitin liikkujille ja pulkkamäestä tuleville.

– Aika näyttää, kuinka koronarajoitukset nyt kohtelevat suunnitelmiamme, Korpela pohtii.

– Sisätiloissa pidettävät informaatiotilaisuudet, koulutukset ja tapahtumat täytyy mukauttaa vallitseviin viranomaisohjeisiin.

Informaatiotilaisuudet, koulutukset ja tapahtumat täytyy mukauttaa vallitseviin viranomaisohjeisiin.

Siitä Korpela iloitsee, etteivät koronamääräykset rajoita ainakaan somea, lehtikirjoittelua ja esitejakelua, sen enempää kuin vaali-ilmoitteluakaan.

Pandemian aiheuttama epävarmuus on koskettanut kaikkia.

– Se on vaikuttanut myös ehdokkaaksi lähtemiseen. Moni odottaa tilanteen selkiämistä, eikä ole vielä tarttunut toimeen vaalityössä.

Korpela kertoo, että Satakunnassa viive näkyi.

– Ensin olimme maakuntana Kristillisdemokraattien sisäisessä ehdokaskisassa viimeisiä. Nyt tilanne on jo selkeästi parempi.

Ehdokkaita toki tarvitaan runsaasti lisää, eikä kaikkiin kuntiin ole vielä saatu lupautujia.

– Odotamme hyvää tulosta. Eduskuntavaaleissa uudet ehdokkaamme saivat kunnioitettavia äänimääriä. Uskon sen heijastuvan myös kuntavaalitulokseen.

Korpela on kuntapolitiikan konkari, joka on ollut Porin valtuustossa jo
neljännesvuosisadan.

– En kuitenkaan ole silti vielä valmis eläkkeelle politiikasta. Piirin puheenjohtajana en voisi pois jääntiä kuvitellakaan, Korpela sanoo.

Jokainen, joka kisaan lähtee, antaa vaalitaistoon omien ääniensä lahjan. Tulipa ääniä viisi tai viisi sataa, kaikki lasketaan! Usein se viimeinen valtuustopaikka on ihan muutamasta äänestä kiinni.

– Kannustan uusia ehdokkaita! Jokainen, joka kisaan lähtee, antaa vaalitaistoon omien ääniensä lahjan. Tulipa ääniä viisi tai viisi sataa, kaikki lasketaan! Usein se viimeinen valtuustopaikka on ihan muutamasta äänestä kiinni.

Korpelan oma viime vaalien slogan oli Sinun asiallasi.

– Tästä myös yksittäisten kuntalaisten asioiden ja elinolojen huomioimisesta aion pitää kiinni myös uuteen kauteen lähdettäessä.

Korpela muistuttaa, ettei perusturvan tuottavuusohjelmassa toteutettavaa tehostetun palveluasumisen paikkojen vähentämistä saa tehdä ennen kuin korvaavan välimuotoisen asumisen ja kotihoidon asiat saadaan vastaamaan kasvavaa tarvetta.

– Suuri ei aina ole kaunista. Tuulipuistot nykyteknologian keinoin kauas avomerelle! Kukaan ei halua reilut 200 metriä korkeaa tornia takapihalleen tai maisemaansa.

– Pienikin voi olla kaunista. Ala-asteen oppilaalle turvallinen lähikoulu on paras ratkaisu. Jättimäiset yhtenäiskoulut tuottavat syrjäytymistä ja muita ongelmia.

Hän aikoo kampanjoida turuilla ja toreilla, yleisönosastokirjoituksin ja lehtimainoksin.

– Somessa toimin varsin rajoitetusti.

Porin poliittinen ilmapiiri on nyt aika tulehtunut Korpelan mukaan.

– Pormestarimallia kaivataan ja pelätään. Itse en sitä kannata. Valta keskittyisi pormestaripuolueelle, mikä ei ole demokratian kannalta hyvä asia. Kaupunginjohtaja ja täystoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja riittävät hyvin, hän sanoo.

– Suuri tulevaisuuden tavoite on löytää hyvä tasapaino soteuudistuksen toteutumisen jälkeiseen tilanteeseen, jolloin kaikki perusturvan asiat siirtyvät maakunnalle, Korpela toteaa.

– Milloin sote mahtaa toteutua? hän heittää.

Simo Korpela, Satakunnan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja Porin kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja

• 70-vuotias
• FM (matemaattiset aineet)
• vaimo, viisi lasta ja viisi lastenlasta
• Porin kaupunginvaltuutettu, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja
• perusturvalautakunnan jäsen
• Satasoten johtoryhmän ja ohjausryhmän jäsen, Porin kirkkovaltuuston ja Hiippakuntavaltuuston jäsen
• KD:n puoluehallituksen jäsen
• maakuntavaltuuston jäsen
• luontoharrastaja
Ylös