Keski-Pohjanmaalla Kristillisdemokraateille saatu myös uusia ehdokkaita – ”Vaaleissa on paljon ilmaisia vaikuttamiskeinoja”

4.2.2021 klo 15:12 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Aiomme mainostaa kuten ennenkin ja mennä toreillekin, mikäli se vain on mahdollista. Perinteisiin kuuluu vaalipuuron tarjoaminen, kertoo Keski-Pohjanmaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Hanna-Lea Ahlskog.
– Vaalityöhön on monia keinoja, ilmaisiakin, hän muistuttaa.

Piiripuheenjohtaja Hanna-Lea Ahlskog on 37-vuotias valtiotieteiden maisteri ja yrittäjä Kokkolasta.

Näiden vaalien alla ehdokashankinta on ollut erilaista, sillä ihmisiin ei törmäile samalla tavalla spontaanisti.

– Mutta puheluita ei korona ole estänyt. Rekry on sujunut ihan hyvin ja uusia nimiä on saatu paljon. Vielä silti tarvitaan monia ehdokkaita.

Puheluita ei korona ole estänyt. Rekry on sujunut ihan hyvin ja uusia nimiä on saatu paljon. Vielä silti tarvitaan monia ehdokkaita.

– Kristillisdemokraatteja pidetään hyvänä puolueena.

Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja on iloinen, että myös pikkukuntiin on saatu ehdokkaita edelleen.

– Meillä on toiveita saada ehdokas tällä kertaa myös Perhoon, josta ainoana Keski-Pohjanmaan kunnista viime vaaleissa puuttui KD:n ehdokas kokonaan.

Puheenjohtajan usko hyvään vaalitulokseen on luja.

– Täällä Kristillisdemokraattien vastuullista politiikkaa arvostetaan erittäin paljon.

Täällä Kristillisdemokraattien vastuullista politiikkaa arvostetaan erittäin paljon.

Ahlskog on itse ehdolla Kokkolan valtuustoon. Tällä hetkellä hän toimii Kokkolan tarkastuslautakunnassa ja sote-kuntayhtymä Soiten valtuutettuna.

– Kaikki vaikuttamispaikat ovat mielenkiintoisia ja koukuttavia. Olen ehdolla, koska se on väylä tulla valituksi eri luottamuselimiin ja tottakai myös valtuustoon.

– Haluan tuoda yhteiseen pottiin ääniä, jotta KD saa hyvän tuloksen ja sen mukana vaikutusvaltaa.

Viiden lapsen äidin oman ehdokkuuden ykkösteema on lapsiperheiden hyvinvoinnin turvaaminen.

– Ilman hyvinvoivia tulevaisuuden tekijöitä on turha toivoa jatkoa tuntemallemme hyvinvointiyhteiskunnalle, Hanna-Lea Ahlskog muistuttaa.

Hän tekee itselleen vaalilehtisiä, jotta on jotain kättä pidempää torille ja oman kylän postilaatikoihin.

– Kirjoitan myös mielipidekirjoituksia. Somessa Twitter on minusta hyvä ja nopea kanava ottaa kantaa. Pidempiä kirjoituksia aion julkaista blogissa.

– Sanottavaa ja korjattavaa ja rohkaisun ja kehumisen paikkoja löytyy aina, kun asioihin perehtyy. Luonnontilaisia viheralueita pitää saada lisää kaavoitukseen, sisäilmaongelmiin puuttua ripeästi ja järjestelmällisesti, kouluissa pitää taata luokkarauha ja sote-palveluja kehittää.

Hanna-Lea Ahlskog, 37, ehdolla Kokkolassa

• 37-vuotias
• valtiotieteiden maisteri, yrittäjä
• perheeseen kuuluu aviomies ja viisi lasta sekä shetlanninlammaskoira
• Kokkolan kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen sekä sote-kuntayhtymä Soiten valtuutettu
• Kristillisdemokraattien Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja

Hanna-Lea Ahlskog viime kesäkuussa taustallaan Öjan koulu. – Se on hyvä esimerkki kauniilla paikalla sijaitsevasta vanhasta rakennuksesta, joka on kestänyt aikaa. Oppilaita on alle 40, ja koulu on alituiseen leikkauskohteena. Koulu liittyy myös vaaleihin, sillä olen tietenkin puolustanut ja jatkossakin puolustanut tätä koulua. Onhan keskustan kouluihin lähes 20 kilometriä, Ahlskog toteaa. (Kuva Asmo Maanselkä)

 

 

 

 

Ylös