Pohjois-Savon Kristillisdemokraatit tavoittelee kuntavaaleissa yli kuuden prosentin ääniosuutta

14.2.2021 klo 20:58 Politiikka Kristiina Kunnas

– Piiri toimii maantieteellisesti kovin laajalla alueella, pitkälti maaseudulla ja Kuopion ohella muutamassa suurehkossa kaupungissa. Tavoittelemme kuitenkin 6–7 prosentin kannatusta, Pohjois-Savon KD:n puheenjohtaja Juhani Laurinkari sanoo.

– Piirimme on tällä hetkellä viidentenä ehdokasmäärällä mitattuna KD-piirien keskinäisessä vertailussa, Juhani Laurinkari kertoo.

Pohjois-Savossa oli saatu 118 KD-ehdokasta viime perjantaihin 12. helmikuuta mennessä.

–  Piiri toimii maantieteellisesti kovin laajalla alueella, pitkälti maaseudulla, ja Kuopion ohella muutamassa suurehkossa kaupungissa, puheenjohtaja Laurinkari sanoo.

Kokoustamiseen on koronan vuoksi käytetty etupäässä teams-yhteyksiä.

– Henkilökohtaiset tapaamiset ovat ehdokashankinnassa hyvin tärkeitä, Laurinkari myöntää.

Poikkeusoloissa on tarvittu luovuutta ja kekseliäisyyttä, ja jouduttu turvautumaan soittoihin ja ehdokkaiden tavoittamiseen muuten kuin tapaamisin.

Pohjois-Savon piiri täytti viime vuonna 50 vuotta.

– Järjestimme piirin 50-vuotisjuhlan ja sen yhteydessä jaoimme informaatiota sähköpostitse ja kirjeitsekin, Laurinkari kertoo.

– Myös paikallisosastojemme rooli on keskeinen. Erityisesti Kuopion osasto on toiminut aloitteellisesti ja tuloksellisesti, piiripuheenjohtaja kiittelee.

Kaupunginvaltuutettu ja ehdokas Rauno Taskinen on keskittynyt facebook-mainontaan.

– Hän on ohjannut ehdokkaiksi lupautuneita asuinpaikasta riippumatta konkreettisesti hyödyntämään somen tarjomia mahdollisuuksia, Laurinkari kertoo.

Tavoitteenamme on toimintasuunnitelmamme 2021 mukaisesti 35 valtuutettua, ja 6–7 prosentin kannatus.

Hän myöntää, että korona on vaikuttanut kaikkeen.

– Ehdokashankintaan se on tuonut paljon haastetta. Siitä huolimatta rekry on onnistunut kohtuullisen hyvin. Tukena on ollut myös puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

– Myös Tervoon, jossa ei viimeksi ollut lainkaan KD:n ehdokkaita, on nyt saatu yksi ehdokas.

Tavoitteet Pohjois-Savon Kristillisdemokraateilla ovat korkealla. Viime kuntavaaleissa saatiin 25 valtuutettua, ja kokonaiskannatus oli 5,7 prosenttia.

– Valtuustokauden aikana KD:n valtuustoryhmiin on siirtynyt muutamia perussuomalaisia.

– Tavoitteenamme on toimintasuunnitelmamme 2021 mukaisesti 35 valtuutettua.

– Muutamissa alueemme kunnissa on valtuustojen kokoa pienennetty, joten haastetta tavoitteen toteutumiseksi on. Siitä huolimatta tavoittelemme 6–7 prosentin kannatusta, Laurinkari kertoo.

Pohjois-Savon Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Juhani Laurinkari.

Lue Juhani Laurinkarin ehdokashaastattelu

Professori, KD Pohjois-Savon puheenjohtaja Juhani Laurinkari on ehdolla kuntavaaleissa kotikaupungissaan Kuopiossa. Lue hänen haastatttelunsa täältä

 

Ylös