KD Nuoret ja puheenjohtaja Annika Lyytikäinen ottivat Ruotsin KDU:n haasteen vastaan – Laittoivat UMK-finaalissa Twitterin laulamaan

26.2.2021 klo 19:49 Kulttuuri Kristiina Kunnas

KD Nuoret sai hyvän mielen Twitter-buumin onnistumaan viime lauantain UMK-kisan suoran loppukilpailun aikana. – Otimme haasteen vastaan Ruotsin sisarjärjestöltämme KDU:lta, kertoo puheenjohtaja Annika Lyytikäinen.

– Minut ja KD Nuoret haastettiin viime viikonloppuna mukaan hauskaan juttuun, kertoo Kristillisdemokraattien nuorisojärjestön puheenjohtaja Annika Lyytikäinen puhelinhaastattelussa. Puhelin on käynyt viime päivinä kuumana ehdokashankinnasta. KD Nuoret pyrkii saamaan vielä ison joukon nuoria ehdokkaita 9. maaliskuuta jätettäviin ehdokaslistoihin.

– Sain haasteen Ruotsista. Teettekö oman hästägin ja levitättekö oman idean Suomeen, kysyi Ruotsin KDU:n porukka minulta, Lyytikäinen jatkaa.

Viime lauantai-iltana 20. helmikuuta 1,7 miljoonaa suomalaista seurasi Uuden Musiikin Kilpailun eli euroviisuehdokkaiden suoraa finaalilähetystä Ylen TV1:ssä.

– Ajattelin varapuheenjohtaja Ami Rinta-Valkaman kanssa, että toivottavasti tämä ei jää meidän kahden yritykseksi, Lyytikäinen naurahtaa.

Ei jäänyt. Lähetyksen aikana KD Nuoret sai julkaistua noin 230 twiittiä omalla häsällään #UMKD .

– Mukana twiittaamassa oli monia KD Nuoria, hallituksemme jäseniä ja jo seniori-nuoria, Lyytikäinen kertoo.

Yksi twiittaajista oli aikanaan nuorisojärjestön puheenjohtajana toiminut Aki Ruotsala, nykyinen KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, Vaasan vaalipiirin varakansanedustaja ja Seinäjoen KD-kuntavaaliehdokas.

Twiittaajia oli meillä ainakin parikymmentä.

– Twiittaajia oli meillä ainakin parikymmentä, Lyytikäinen kertoo.

Ruotsin sisarjärjestöllä KDU:lla on ollut jo vuosien Twitter-perinne Melodifestivalenissa.

– Euroviisufinaalin yhteydessä he ovat valloittaneet Twitterin kisakatsomo-kommentoinnillaan,

– Tällaiset hyvän mielen Twitter-buumit ovat kivoja. Siellä #kduschlager -hästägin alla on kehuttu kuinka hieno show on tai kerrottu mikä on suosikki tai mistä tykätään vielä enemmän.

– Nuorisojärjestö on saanut postiivista huomiota, ja onnistunut trendaamaan Ruotsin Twitterissä, Lyytikäinen kertoo.

Ruotsin KD:n nuorisojärjestöllä on Lyytikäisen mielestä muutama ”super-super-mello-fani”, ja Ruotsissa KDU:n twiittaajiin osallistuu kymmeniä ellei satoja.

– Tätä tavoittelemme meillekin kun Euroviisujen finaali käydään toukokuussa Rotterdamissa, KD Nuorten puheenjohtaja jatkaa.

– Saimme tästä myös hauskan keskinäisen kilpailumomentin.

Kuvakaappaus Twitteristä UMK-iltana 20. helmikuuta.

Suomen ja Ruotsin KD Nuoret saivat kivan twiitti-kisan aikaan lauantaina 20. helmikuuta, kun Ruotsissa nähtiin Melodifestivalenin kolmas osakilpailu, ja Suomessa UMK-finaali. Carl Olehäll on KDU:n kansainvälisten asioiden sihteeri, joka työskentelee ruotsalaisen mepin avustajana Brysselissä.

 

 

 

Ylös