Mitä kirkot opettavat yhteiskunnallisista asioista? – Ajatushautomo Kompassin kokoomateos nyt verkkokirjana

31.3.2021 klo 16:34 Kulttuuri Kristiina Kunnas

Ajatushautomo Kompassin julkaisema Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -kokoomateos on nyt saatavilla myös verkkokirjana.

Uskontojen, elämänkatsomusten ja kirkkojen sekä muiden uskonnollisten yhteisöjen laajoja vaikutuksia yhteiskuntien kehitykseen ja muovautumiseen on alettu viime vuosina tutkia entistä laajemmin.

Mitä perinteiset ja nuoremmat kirkkokunnat itse opettavat yhteiskunnallisista asioista? Kuinka keskeisinä yhteiskunnalliset kysymykset nähdään ja miten opetus aiheesta on muodostunut ja elänyt vuosisatojen varrella?

Ajatushautomo Kompassin 2020 julkaisema Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus on ensimmäinen suomenkielinen kokoomateos aiheesta ja tuo yhteen läpileikkauksen viiden kirkkokunnan yhteiskunnallisesta ajattelusta. Sen on toimittanut Esa Erävalo.

Teos on nyt ladattavissa maksutta Ajatushautomo Kompassin sivuilla.

– Teos on nyt ladattavissa maksutta Ajatushautomo Kompassin sivuilla. Kirjaa on saatavilla myös painettuna, kertoo Ajatushautomo Kompassin toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho.

Kirjoittajina ovat evankelis-luterilaisesta kirkosta TT, dosentti Kari Latvus, helluntaiherätyksestä FT, varatuomari Markku Luoma, ortodoksisesta kirkosta Doctor of Ministry, pastori Teo Merras, katolisesta kirkosta dominikaaniveli TM, STB, Gabriel Salmela ja reformoidusta kirkosta professori emeritus David T. Koyzis (Kanada). Globaalisti näihin kirkkokuntiin kuuluu yhteensä noin 2,2 miljardia jäsentä. Kirjan toimitustyöstä vastasi Esa Erävalo.

Lue kirja!

Teos on ladattavissa täältä

 

Ylös