Sari Tanus kolumnissaan: Kohti vaaleja arvot mukanamme

1.3.2021 klo 11:27 Kolumnit Sari Tanus

Kuntavaalien äänestyspäivä lähenee kovaa vauhtia. Koronan varjosta huolimatta näyttää, että vaalit pidetään ajallaan. Moni meistä on asettunut tai asettumassa Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi. Iso kiitos siitä! Jo ehdokkaaksi asettuminen on kannanotto, joka kertoo ihmisen halusta rakentaa suomalaista yhteiskuntaa kristillisten arvojen varaan.

On hyvä miettiä, mitä nuo arvot ovat. Wikipedia avaa kristillisdemokraatteja:

”Puolue haluaa rakentaa sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa, joka edistää ihmisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Puolueen arvot rakentuvat kristillisten perusarvojen mukaan, joista tärkeimpiä ovat ihmiselämän arvo kaikissa elämän vaiheissa, vapaus ja vastuu, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus, rehellisyys, lähimmäisyys- ja lähipäätösperiaate.” Aika selkeästi sanottu.

Meidän ehdokkaiden tehtävä on siis loppujen lopuksi varsin yksinkertainen: tuoda esiin arvomaailmamme ja ansaita äänestäjien luottamus.

Kulmakivinämme ovat jakamaton ihmisarvo, perhe yhteiskunnan perusyksikkönä, sosiaalinen markkinatalous, lähipäätösperiaate, luonnosta huolehtiminen ja perustana kristilliset arvot.

Vaaleissa ääni annetaan ehdokkaalle, joka jakaa samat arvot ja johon voi luottaa. Meidän ehdokkaiden tehtävä on siis loppujen lopuksi varsin yksinkertainen: tuoda esiin arvomaailmamme ja ansaita äänestäjien luottamus.

Vaaleissa ei siis loppupeleissä ole kyse valtuustopaikasta tai lautakunnan jäsenyydestä vaan jostain paljon suuremmasta. Kysymys on arvoista. Suomalaista yhteiskuntaa ja sen arvopohjaa rakennetaan pala palalta, kokous kokoukselta, jokaisessa valtuustossa ja jokaisessa lautakunnassa. Tehdään siis parhaamme näissäkin vaaleissa. Rakennetaan kristillistä Suomea yhdessä jokaisessa suomalaisessa kunnassa.

 

Kirjoittaja Sari Tanus on tamperelainen erikoislääkäri, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Hän on ehdolla kevään kuntavaaleissa uudelle kaudelle Tampereen kaupunginvaltuustoon.
Ylös