Viikon KD-valtuutettu Rauno Taskinen, ehdolla Kuopiossa: ”Valtuutettu tarvitsee verkostoja ja yhteistyötä muiden kanssa”

1.3.2021 klo 14:40 Politiikka Kristiina Kunnas

Kuopion kaupunginvaltuutettu Rauno Taskinen kertoo vaalikampanjansa alkaneen jo viime vaaleista.

– Olen kirjoittanut kuluvan valtuustokauden aikana alueellisiin lehtiin paljon päivänpolttavista asioista. Korona-aikana olen saanut julkaistua kirjoituksia paremmin kuin aiemmin, Taskinen sanoo.

– Jatkan kirjoittelua ja keskityn paikallisiin asioihin.

Taskinen on aktiivinen Facebook-toimija.

– Olen lisännyt aktiivisuuttani Facebookissa paikallisesti, myös mainostaen. Tavoitteena on ollut hankkia uusia ystäviä.

Taskinen on mainostanut myös muita Kuopion osaston kuntavaaliehdokkaita. Hän on auttanut heitä juttujen laadinnassa osaston nettijulkaisuun.

– Mainostan sitä osaston FB:n kautta. Pidän yhteyttä tuntemiini henkilöihin somen kautta unohtamatta kuitenkaan perinteisiä puhelinsoittoja.

Taskinen kertoo pyrkineensä verkostoitumaan ensimmäisellä valtuustokaudellaan muiden valtuutettujen kanssa.

– On syntynyt sellaista yhteistyötä jonka uskon kantavan tulevalla valtuustokaudellakin, hän sanoo.

Taskinen on halunnut tehdä yhteistyötä oman valtuustoryhmän sisällä ja muiden valtuustoryhmien kanssa yrittäjyyden tukemisessa Kuopiossa ja Pohjois-Savossa.

Taskinen on halunnut tehdä yhteistyötä oman valtuustoryhmän sisällä ja muiden valtuustoryhmien kanssa yrittäjyyden tukemisessa Kuopiossa ja Pohjois-Savossa.

– Ilman yrittäjien ylläpitämiä työllistämisen rahavirtoja ja kaupungille tuloutuvia verotuloja kaupunkimme peruspalvelurakenne ei kestä, Taskinen muistuttaa.

– Haluan olla vaikuttamassa myös siihen, että ilmastopoliittiset päätökset tehdään kaupungissamme tarkoituksenmukaisesti.

Suomea vaivaa väestön ikääntyminen ja syntyvyyden väheneminen.

– Kun ikääntyvien määrä kasvaa, kasvaa samalla myös tarve terveydenhuoltopalveluihin.
Myös omaishoitajien määrä kasvaa.

Taskinen toivoo soteuudistuksen onnistumista.

– Niin että sosiaali- ja terveyspalvelut viimeinkin järjestettäisiin niin, että olisi mahdollista rakentaa kestävä palvelurakenne, jossa pystytään hahmottamaan ylläpitokustannusten jakautuminen myös sairaanhoitoalueitten sisällä.

– Omaishoito ei mielestäni voi olla sosiaalipalveluksi rinnastettavaa, vaan omaishoidon pitää olla  kotihoidon tapaan hoitomuodoksi laskettavaa muiden hoitomuotojen rinnalla.

Omaishoidon pitää olla  kotihoidon tapaan hoitomuodoksi laskettavaa muiden hoitomuotojen rinnalla.

– Sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisilla on lakisääteinen velvollisuus tukea omaishoitoperhettä ja omaishoitajia. Tähän määrärahat pitää budjetoida riittäväksi hyvinvointialueellamme, Taskinen vaatii.

– Taloudenpidossa ei pidä unohtaa, että ikääntyneistä pääosa on työeläkeläisiä, ja he ovat takuuvarmoja verojen maksajia – siis talouden ylläpitäjiä.

 

Viikon KD-valtuutettu Rauno Taskinen, ehdolla Kuopiossa

• 61-vuotias
• asuu vaimonsa Annen kanssa Vahtivuoren kaupunginosassa
• freelancer, kapteeni evp; opistoupseeri ylempi virkatutkinto, alin korkea-aste  (ISCED 5B)
• naimisissa Annen kanssa 40 vuotta, neljän lapsen isä ja ukki
• kaupunginvaltuutettu Kuopiossa ja KD Pohjois-Savon varapuheenjohtaja
• harrastaa luonnossa liikkumista, pyöräilyä kesäisin, ui paljon ja pelaa pöytätennistä
Ylös