– Hallituksen viestintä uusista koronarajoituksista on luvattoman sekavaa, Päivi Räsänen sanoo

26.2.2021 klo 22:01 Politiikka Samuli Rissanen

– Pääministerin on pikaisesti selkeytettävä sekavaa koronaviestintää, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen vaatii.

Kansanedustaja Päivi Räsänen pitää hallituksen viestintää uusista koronarajoituksista luvattoman sekavana. Hän muistuttaa, että kansalaisten ja yritysten on jo tähän asti ollut vaikeaa hahmottaa, ovatko rajoitukset velvoittavia määräyksiä vai suosituksia.

– Samoin tiedotus erilaisten kokoontumisten sallituista yleisö- ja asiakasmääristä on ollut puutteellista ja sekavaa, Räsänen arvioi.

– Pääministerin aiemmin torjuman koronanyrkin perustamista kannattaa vakavasti harkita.

Hallituksen viestinnän sekavuus on hänen mukaansa näkynyt koronaepidemian alusta lähtien myös viranomaisten, kuten poliisin ja rajavartiolaitoksen toiminnassa.

– Nyt kärryillä eivät pysy enää edes aluehallintoviranomaiset, joiden vastuulla on päätösten tekeminen eduskunnan säätämien lakien pohjalta. Hallitus näyttää sivuuttaneen yhteistyön päätösten toimeenpanon valmistelussa kuntien ja eri viranomaisten kanssa, Räsänen kritisoi.

Sekava tilanne osoittaa hänen mielestään sen, että eri toimijoiden yhteistyötä kokoavaa koronanyrkkiä edelleen tarvitaan.

– Pääministerin aiemmin torjuman koronanyrkin perustamista kannattaa vakavasti harkita. Ei riitä se, että ministeriön kansliapäällikkö kinastelee julkisuudessa lakien ja suositusten tulkinnasta aluehallintoviranomaisten kanssa. Erityisesti poikkeusoloissa viestinnän ja tiedottamisen tulee olla selkeää ja kaikille ymmärrettävää, Räsänen vetoaa.

Ylös