Vantaan KD:n puheenjohtaja Jan Axberg haluaa edistää yrittäjyyttä ja tasapainoista kuntataloutta

12.3.2021 klo 17:26 Henkilöt Merja Eräpolku

– Kunnan tehtävänä on tuottaa veroeuroilla laadukkaita ja kustannustehokkaita palveluita, ei työllistää mahdollisimman monta kuntalaista, sanoo Vantaan Kristillisdemokraattien tuore puheenjohtaja Jan Axberg.

– Olen seurannut politiikka koko ikäni, ja viime eduskuntavaalien jälkeen liityin KD:n jäseneksi, Jan Axberg, 50, kertoo.

Hän osallistuu aktiivisesti keskusteluun Twitterissä ja on kirjoittanut myös konservatiivi.fi -sivustolle kolumneja.

Ehdokkaana oleminen kuntavaaleissa on Axbergille luonnollinen tapa myös olla mukana edistämässä kristillisdemokraattista aatetta.

ICT-alalla ylempänä toimihenkilönä sekä neuvottelevana luottamusmiehenä työskentelevä diplomi-insinööri luonnehtii olevansa ajatusmaailmaltaan maltillinen oikeistolainen arvokonservatiivi.

Kunnan tehtävänä on tuottaa veroeuroilla laadukkaita ja kustannustehokkaita palveluita.

Axbergille tärkeää on yrittäjyyden edistäminen ja tasapainoinen kuntatalous.

– Kunnan tehtävänä on tuottaa veroeuroilla laadukkaita ja kustannustehokkaita palveluita, ei työllistää mahdollisimman monta kuntalaista. On yhtä arvokasta työllistyä kunnalle palveluja tuottavaan yritykseen.

Jan Axbergin omissa vaaliteemoissa on myös kolme hyvin käytännönläheistä teemaa: Vantaan ratikka-hankkeen aikalisä, koulukiusaamiseen puuttuminen nykyistä pontevammin sekä juna-asemien seutujen turvallisuuden ja viihtyisyyden edistäminen.

 

Ylös