Hämeen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Hannele Saari: ”Hämeeseen saatava ainakin 30 KD-valtuutettua”

29.3.2021 klo 10:11 Politiikka Kristiina Kunnas

Hannele Saari on kuntavaalien ehdokashankinnassa ensi kertaa piirin puheenjohtajana. – Uskon, että näkyvyys sosiaalisessa mediassa on näiden vaalien juttu, Hämeen KD:n puheenjohtaja toteaa.

Riihimäen kaupunginvaltuutettu, luokanopettaja Hannele Saari käy tämän kevään kuntavaaleja uudessa roolissa, Hämeen KD:n puheenjohtajana.

–  Olen kuntavaalien ehdokashankinnassa ensimmäistä kertaa piirin puheenjohtajana. Olen tyytyväinen sitoutuneeseen ja aktiiviseen piirihallitukseemme, jonka kanssa olemme tsempanneet toisiamme koko Hämeen piirin alueella.

Viime vaalien ehdokasmäärästä uupuu vielä hiukkasen.

– Tavoittelemme vähintään samaa eli 174 ehdokasta. Haluan asemiemme vahvistuvan.

Hannele Saari sanoo, että näkyvyys sosiaalisessa mediassa on näiden vaalien juttu.

– Somepostaukset ja livelähetykset ovat varmasti isossa roolissa. Myös perinteinen mielipidekirjoittelu paikallislehtiin sekä mainostaminen, ehdokaslehdet ja jaettavat esitteet ovat kampanjoinnissa keskeisiä.

– Ehkä keväämmällä päästään ulkotapahtumiin. Pitää olla aiempaa luovempi ideoissa, kun perinteiset tapaamiset on kielletty.

On upeaa, että myös Hartolassa ja Jokioisissa pääsee nyt äänestämään KD-ehdokasta. Vielä on muutama kunta, joihin pyrimme löytämään ehdokkaat.

Saari iloitsee siitä, että Hartolaan saatiin KD-ehdokkaita Heinolan paikallisosaston tuella.

– On upeaa, että myös Hartolassa ja Jokioisissa pääsee nyt äänestämään KD-ehdokasta. Vielä on muutama kunta, joihin pyrimme löytämään ehdokkaat.

Hämeessä on nyt 25 KD-valtuutettua, ja tavoitteena on saada vähintään 30.

– KD:n kannatus oli 2017 Päijät-Hämeessä 5,9 % ja Kanta-Hämeessä 5,3 %. Olisi hienoa nostaa kannatusprosentti 6-7 %:n tuntumaan.

Riihimäellä uudelle valtuustokaudelle tähtäävä Hannele Saari, 54, haluaa olla yhteistyökykyinen ja linjakas, asioihin huolella perehtyvä päättäjä.

– Tavoittelen kotikaupunkiani lapsi- ja ikäystävälliseksi koulutuskaupungiksi, kestävä talous ja ympäristö huomioiden.

– Koen, että olen päässyt oikeasti vaikuttamaan valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä kotikaupunkini asioihin ja päätöksentekoon. Erityisen tyytyväinen olen siitä, että aloitteestani Riihimäki lähti mukaan Unicefin Lapsiystävällinen kunta -mallin rakentamiseen.

– Ilokseni saan olla tässä kehittämistyössä myös ihan konkreettisesti mukana, koordinaatioryhmän puheenjohtajan roolissa, Hannele Saari kertoo.

Hämeen KD:n puheenjohtaja Hannele Saari, ehdolla Riihimäellä:

• 54-vuotias
• KM, luokanopettaja, lastentarhanopettaja
• työskentelee alakoulussa
• perheessä aviopuoliso Leo, kaksi juuri aikuistunutta lasta, pieni Nilla-koira
• Riihimäen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen
• KD Hämeen piirin puheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen
• harrastaa monipuolisesti kulttuuria, rakastaa erityisesti konsertteja, museoita ja taidenäyttelyitä

–  Minulla on hyvä kokemus yhteistyöstä myös toisten valtuutettujen ja virkamiesten kanssa. Haluaisin siis jatkossakin olla mukana vaikuttamassa kristillisdemokraattisten arvojen pohjalta, rohkeasti ja inhimillisesti rakentaen, Hannele Saari sanoo.

 

Ylös