Ehdokkaana Vantaalla: Jalkapallovalmentaja Dieudonne Mavundan sydämenasiana on nuorten tukeminen

10.4.2021 klo 12:35 Henkilöt Merja Eräpolku

Kahdestaan pikkuveljensä kanssa Kongon Kinshasasta Suomeen 7-vuotiaana perheenyhdistämisohjelman kautta lennätetty Dieudonne Mavunda on yksi Kristillisdemokraattien maahanmuuttajataustaisista ehdokkaista.

Jo 24 vuotta Vantaalla asunut Dieudonne Mavunda, 31, kävi koulunsa Suomessa. Lapsuus ja nuoruus olivat monenlaisten vaikeuksien ja haasteiden aikaa, tutuksi tuli myös elämä lastenkodissa. Mavundalle itselleen tärkeää selviytymisessä oli joukkueurheilu, jalkapallo ja jääkiekko. Hän itse sai elämäänsä tukea sosiaalista työtä tekevässä Icehearts ry:n urheilutoiminnasta. Myöhemmin hän löysi uskon.

– Lähdin KD puolueen jäseneksi parisen vuotta sitten kiinnostuksesta politiikkaan. Valitsin Kristillisdemokraatit, koska uskon että edelleen KD:ssa pidetään kristillisiä arvoja etusijalla.

– Suomi on kristitty maa ja kaikilla puolueilla on samankaltaiset arvot, mutta haluan uskoa, että KD:ssa on uskovia, jotka laittavat Jumalan etusijalla johtaessaan, Mavunda kertoo puoluevalinnastaan.

Miehen sydämenasia on työskennellä lasten ja nuorten parhaaksi. Hän on toiminut Icehearts-urheiluseurassa ja Vantaan nuorisopalveluissa. Juniorijalkapalloilijoita hän on valmentanut parikymppisestä alkaen.

Viisi vuotta ammatikseen jalkapallovalmentajana työskennelleelle Mavundalle pääkaupunkiseudun monet jalkapalloseurat ja niiden valmennettavat ovat tulleet hyvin tutuksi – Malmin Palloseura, PK-35, Espoon Palloseura, FC Honka Espoo, Puotinkylän Valtti.

Hän haluaa kuntavaaliehdokkaana olla edistämässä hyvinvointia sekä turvata tulevaisuutta.

–Tavoitteena on kunta, joka tuottaa hyvää sekä turvaa elämisen kunnassa.
Minulle Suomi on ollut turvallinen, puhdas maa asua ja sellaisen Suomen haluan myös jälkipolville, Mavunda sanoo, mutta kokee, että hyvinvointivaltio on tällä hetkellä hukassa.

– Toimin yrittäjänä. Tuemme ja edistämme motivoituneiden jalkapalloilevien nuorten uraa Suomessa ja aina ulkomaille, hän kertoo yrityksen toiminnasta.

Ylös