”Ketään ei jätetä” – Tampereen KD-ehdokas Timo Aro-Heinilä haluaa olla äänenä heikoimmille

21.4.2021 klo 15:33 KD toimii Samuli Rissanen

–  Haluan ajaa niiden asiaa, joiden ääni ei aina kuulu tarpeeksi hyvin päättäjien korviin, Tampereen KD-ehdokas, seurakunnanjohtaja Timo Aro-Heinilä sanoo.

57-vuotiaan tamperelaisen seurakunnanjohtaja ja teologian maisteri Timo Aro-Heinilän vaaliteemat liikkuvat niiden joukoissa, joiden ääni ei kuulu tarpeeksi hyvin päättäjien korviin.

Näihin hän lukee  lapset, nuoret ja opiskelijat, lapsiperheet ja pienyrittäjät, vammaiset ja päihderiippuvaiset, eläkeläiset ja vanhukset.

Tampereen kaupungin kipupisteistä hän mainitsee sosiaali- ja terveyspalvelut, joista asiakkaan saada tarvitsemansa apu jouhevasti.

– Riippumatta siitä, missä muodossa ja milloin valtakunnallinen sote-uudistus toteutuu, pitäisi ohjauksen eri palveluiden pariin olla nykyistä selkeämpää ja organisaatioiden välisen vuorovaikutuksen erityisen joustavaa, hän sanoo.

Haluan olla vähintäänkin yhtenä lisäpiikkinä vaaliharavassa.

Sujuvan asioinnin tarve korostuu Aro-Heinilän mielestä erityisesti kehitysvammaisten ja päihderiippuvaisten asiakkaiden elämässä.

– Viimeksi mainitun ryhmän osalta palvelutavoitteeksi tulisi nykyistä määrätietoisemmin asettaa asiakkaan vapautuminen riippuvuuksista ja palaaminen takaisin normaaliin elämään: korvaushoitoja ei tulisi tarpeettomasti pitkittää, hän lisää.

Aro-Heinilä muistuttaa, että mitä isompi paikkakunta, sitä helpommin yksittäisen ja myös yksinäisen ihmisen tarpeet jäävät ison mittakaavan hankkeiden varjoon.

Taloudellisesti kireinä aikoina eri vaihtoehtoja arvioidaan hänen mielestään liian herkästi sen mukaan, kuinka suuria säästöjä voidaan saada, vaikka nimenomaan silloin päätöksentekoon tarvitaan selkeää arvopohjaa.

– KD tarjoaa kuntalaisille kristillisiin arvoihin rakentuvan ja samalla kestävän ja inhimillisen kehityksen vaihtoehdon, hän uskoo.

Se on myös syy, miksi Aro-Heiniläkin on laittanut vaaleissa itsensa likoon.

– Mitä useampi ehdokas meillä on tarjota äänestäjille, sitä todennäköisemmin KD myös saa lisää kannatusta vaaliuurnilla. Haluan olla vähintäänkin yhtenä lisäpiikkinä vaaliharavassa.

Hän uskoo, että parhaat päätökset tehdään yhdessä.

– Haluan omalta osaltani edesauttaa yhteisen hyvän toteutumista kotikaupungissamme niin, että se tunnetaan jatkossakin Suomen houkuttelevimpana paikkana elää: asua, kasvaa ja kehittyä, opiskella, tehdä työtä ja yrittää, liikkua, harrastaa, rakentaa yhteyttä ja vaikuttaa.

Seurakunnanjohtajana Aro-Heinilällä on takanaan erikoinen vuoksi. Korona-aika johti hyvin pian siihen, että seurakunnan tilaisuuksiin osallistuvien määrä putosi virallisten suositusten mukaisiin lukemiin. Tiukempien rajoitusten aikoina seurakunnassa on oltu koolla noin kymmenen hengen voimin.

Aro-Heinilän johtamassa Toivon portti-seurakunnassa on pidetty tärkeänä sitä, että ovia ei suljeta.

– Tällaisena aikana korostuu erityisesti se Jeesuksen lupaus, että hän on läsnä siellä, missä vaikkapa vain kaksi tai kolme on yhdessä koolla hänen nimessään, Aro-Heinilä muistuttaa.

Jo Nokia Mission ajoilta eli tämän vuosituhannen alkuvuosilta asti tilaisuuksia on totuttu välittämään joko live-lähetyksinä tai tallenteina internetin kautta katsottavaksi.

– Koronan myötä tällainen etäyhteys on osoittautunut entistä tärkeämmäksi. Myös kahdenvälisten sielunhoidollisten tapaamisten määrä on kasvanut korona-aikana.

Timo Aro-Heinilä

– seurakunnanjohtaja, teologian maisteri Åbo Akademista (1988) sekä Suomen ev. lut. kirkon järjestämä seurakuntatyön johtamisen tutkinto (2001)

– asuu Tampereen Vuoreksessa

– 57-vuotias, vaimo Maarit ja neljä aikuista lasta.

– Tampereen Armonkalliolla toimivan Toivon Portti -seurakunnan pastori.

– Käy harrastuksenomaisesti kuntosalilla ja spinningissä. Opiskelee kansalaisopistossa ja lisäksi oma-aloitteisesti nykyhepreaa sekä auttelee vaimoa puutarhan hoidossa.

 

Ylös