– KD ei kannata maakunta-ja EU-veroja eikä kuntaveron progression lisäämistä, Sari Essayah kertoo

22.5.2021 klo 11:05 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah moitti hallituksen talous- ja työllisyyspoliittista linjaa KD:n puoluevaltuuston etäkevätkokouksessa.

Kristillisdemokraattien sääntömääräinen puoluevaltuuston kevätkokous pidettiin toistamiseen etänä, videoyhteydellä. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah osallistui kokoukseen keskeltä kiivainta kuntavaalityötä. Varpaisjärven torilta puoluevaltuustolle puhunut Essayah totesi poliittisessa katsauksessaan, että Marinin hallitus voi todellakin jäädä kyseenalaisesti historiaan sälyttämällä suomalaisille neljä verotuksen tasoa, joita kaikkia se haluaa kiristää.

Essayah totesi, että EU- ja maakuntaveroja KD ei kannata. Hän ihmettelee, miksi hallitus ajaa soten kyljessä maakuntaveroa kuin käärmettä pyssyyn. Asiaa pohtinut parlamentaarinen komiteakin tyrmäsi sen, ja huomautti, ettei se sovellu tämän uudistuksen rahoituspohjaksi.

– Kun hallituksen suunnasta on vasemmisto ja vihreät todenneet, että sote tulee, jos tulee maakuntavero, niin keskustan herääminen katumapäälle tämän suhteen on myöhäistä.

– Jälleen kerran Keskusta on maakuntamallin takia valmis vaarantamaan talouden suuren kuvan ja suomalaisten hyvinvoinnin.

Essayah osallistui kokoukseen Varpaisjärven torilta keskeltä kiivainta kuntavaalityötä

Lisäksi Essayah ihmetteli pääministeri Marinin halua kiristää kuntaveroa entisestään, sillä sote-uudistus toteutuessaan muuttaa kuntaverosta yli 60 % progressiiviseksi rahojen siirtyessä valtion kautta hyvinvointialueille.

Marin esitti kuntaveroa progressiiviseksi, mikä entisestään kiristäisi ennen kaikkea keskituloisten suomalaisten verotusta.

– Kuntaverosta tehtävät vähennyksethän jo nyt keventävät suhteellisesti eniten pienituloisimpien verotusta, eli progressiota kuntaverossa jo on pienituloisimpien kohdalla, Essayah muistutti.

Ylös