KD-vaaligalleria julkaistiin KD-Lehdessä, mutta jotain puuttui – Tutustu Viitasaaren ja Äänekosken ehdokkaisiin

25.5.2021 klo 21:47 Politiikka Kristiina Kunnas

Esittelemme Viitasaaren ja Äänekosken KD-ehdokkaat. Kummankin kaupungin KD-valtuutetut ovat hakemassa jatkopaikkaa. Viitasaarella ehdokkaita on kuusi, Äänekoskella yhdeksän.

KD-Lehden suuri vaaligalleria julkaistiin printtilehdessä 21. toukokuuta. Galleriassa olivat lueteltuina kaikki Kristillisdemokraattien ehdokkaat eli 1 945 nimeä ja numeroa kunnittain.

Tai ainakin näin oli tarkoitus! Keski-Suomen Viitasaaren ja Äänekosken KD-ehdokkaat puuttuivat kuitenkin kömmähdyksen vuoksi tyystin. Nyt on oiva mahdollisuus tutustua heihin.

Viitasaaren KD-ehdokkaat

Viitasaarella Risto Joutsiniemi tavoittelee valtuustopaikkaa sloganilla Isänmaan puolesta.

– Kannatan vanhanaikaisia perusarvoja ja korkeita eettisiä ihanteita, sillä niistä muodostuu kaikille onnellinen ja turvallinen yhteiskunta, Joutsiniemi sanoo.

Kaupunginvaltuutettu Marjaana Kotilaisen slogan on Elinvoimainen Viitasaari. Kotilainen on 54-vuotias diakonian tukiryhmän puheenjohtaja ja kylätoimija.

– Päättyvällä kaudella olen kokenut merkittävänä työn sivistyslautakunnan ja vammaisneuvoston sekä kaupunginhallituksen asioissa. Myös kestävän kehityksen työryhmässä viemme eteenpäin hankkeita kaupunkimme parhaaksi.

– Kannan vastuuta oman lähiympäristöni säilymiseksi elinvoimaisena tulevillekin sukupolville, Kotilainen toteaa.

Kotilaisen valtuustokaverina on istunut Hannu Suni, joka johtaa Keski-Suomen Kristillisdemokraatteja.

Suni toteaa sloganissaan: Yrittäjyys voi olla elämäntehtävä, mutta ei koskaan elämän tarkoitus. Hän on 65-vuotias juuri toimitusjohtajuudesta eläköitynyt yrittäjä.

Yrittäjyys voi olla elämäntehtävä, mutta ei koskaan elämän tarkoitus.

– Jatkan yrittäjyyttä keskisuuressa puuteollisuuden yrityksessä partnerina ja Senior Advisorina, mutta nyt voin keskittyä paremmin myös muihin mielenkiintoisiin asioihin elämässäni. Perhekuntaani kuuluu vaimo, neljä lasta ja seitsemän lastenlasta, kertoo Suni.

– Ja kahdeksatta odottelemme kesäksi, hän jatkaa.

Sunin lisäksi Viitasaaren valtuustoon on ehdolla myös toinen Hannu: insinööri ja yrittäjä Hannu Vehniäinen. Kiinteistönhoitaja Antero Kokko on Kristillisdemokraattien listan neljäs miesehdokas.

Varavaltuutettuna pian päättyvän kauden on toiminut kauppatieteiden maisteri, isännöitsijä Kristiina Ranta. Hän muutti miehensä kanssa vakinaisesti Viitasaarelle eläköidytttyään 2015.

– Meillä on ollut kesämökki 40 vuotta täällä. KD:n edustama kristillinen arvopohja ja tälle perustuva päätöksenteko vaaliteemoineen on minulle tärkeä. Koko maa mukana – siis myös kasvukeskusten ulkopuoli!

Rannan vaalislogan on Terve, hyvinvoiva, yritysmyönteinen Viitasaari.

Viitasaaren KD-ehdokkaat

Risto Joutsiniemi 19
TJ
Viitasaari, Isoaho

Marjaana Kotilainen 20
toimittaja
kaupunginvaltuutettu
Viitasaari, Vuorilahti

Hannu Suni 21
Senior Advisor, metsätalousinsinööri
kaupunginvaltuutettu
Viitasaari, Jurvansalo

Hannu Vehniäinen 22
insinööri, yrittäjä
Viitasaari, Kymönkoski

Kristiina Ranta 23
kauppatieteiden maisteri, isännöitsijä
Viitasaari

Antero Kokko 24
kiinteistönhoitaja
Viitasaari

 

Äänekoskella yhdeksän KD-ehdokasta

Myös Äänekoskella molemmat nykyiset KD-kaupunginvaltuutetut ovat ehdolla.

Piia Flink-Liimatainen hurahti politiikkaan jo nuorena. Hänestä tuli reippaasti alle kolmikymppisenä ensi kerran valtuutettu.

Edelleen neljännen valtuustokauden jälkeen koen, että työ on vielä kesken.

– Edelleen neljännen valtuustokauden jälkeen koen, että työ on vielä kesken. Nyt enemmän kuin koskaan haluan vaikuttaa kotikuntani lasten, nuorten ja perheiden hyvän elämän tukemiseksi unohtamatta ikäihmisiä ja koko kunnan elinvoimaisuutta.

– Sydämelläni ovat pienen ihmisen isot asiat, projektipäällikkö, perheenäiti ja terveystieteen maisteri sanoo.

Lue Flink-Liimataisen Viikon KD-valtuutettu -haastattelu täältä.

Perhehoitaja Paula Forsgren on Flink-Liimataisen valtuustokaveri. Hän kuvailee olevansa maaseudulla asuva, monikulttuurisen ja suurperheen äiti, isoäiti ja ihanan miehen vaimo.

Hän on saanut koulutuksen sosiaalialalle työskennellyt lyhytaikaisessa perhehoidossa kriisi,- sijais- ja tukiperheenä sekä maahanmuuttajatyössä eri hankkeissa.

– Arjen kentällä tutuksi ovat tulleet vammaisten, mielenterveyskuntoutujien sekä kiintiöpakolaisten asiat. Erityisesti ennaltaehkäisevä työ sekä syrjäytymisen estäminen, erilaisten työllisyyspolkujen löytyminen näiden ryhmien kohdalla puhuttaa. Vanhusten yhteisöllisen asumisen ja perhehoidon kehittäminen on ajankohtaista kunnassamme, Forsgren  sanoo.

Merkonomi Jari Hietasaari pitää uskonnon-, mielipiteen-, sanan- ja liikkumisenvapautta tärkeinä.

– En kannata mielipiteitten leimaamista. Pyrin rakentavaan keskusteluun kaikkien kanssa yhteisen kaupunkimme yhteisten asioitten mahdollisimman parhaaseen suuntaan viemiseksi.

Äänekosken Suolahdesta valtuustoon pyrkii insinööri ja yrittäjä Joona Ilves.

Kirjanpitäjä Minna Kuusjärvi muistuttaa, ettei pienyrittäjiä saa unohtaa, sillä monet heistä ovat joutuneet todella tiukoille kuluneen vuoden aikana.

– Omat kokemukset ja erityisesti vastoinkäymiset ovat saaneet miettimään, mitä kaikkea voisimmekaan tehdä vielä paremmin, Kuusjärvi pohtii.

Rakkaus toi Äänekoskelta kotoisin olevan Jenni Pajarin paluumuuttajana takaisin.

– Työskentelen terveysalalla ja peruspalveluiden turvaaminen on minulle tärkeä asia.

Terveys koskettaa meitä kaikkia. Me tarvitsemme palveluita, mutta tarvitsemme myös tekijöitä siihen.

– Terveys koskettaa meitä kaikkia. Me tarvitsemme palveluita, mutta tarvitsemme myös tekijöitä siihen. Hoitohenkilökunnan hyvinvoinnista ja jaksamisesta on tärkeää pitää huolta, työterveyshoitaja Pajari sanoo.

Harri Saastamoinen haluaa tavoitella taloudellista vakautta ensisijaisesti yritysten toimintaedellytyksiä parantamalla työpaikkojen ja ostovoiman lisäämiseksi sekä verotulojen kasvattamiseksi.

Saastamoinen on perheenisä ja yrittäjä Suolahdesta. Hän on aiemmin toiminut yhden kauden valtuutettuna ja ollut kaksi vuotta tarkastuslautakunnan jäsen.

Omaishoitaja ja sisustaja Sirpa Söderström kampanjoi sloganilla Sirpaleesta ehjäksi.

– Perheeseeni kuuluvat puolisoni Tom ja viisi lasta jotka kaikki ovat jo nuoria aikuisia. Nuorimmainen down-poikamme on myös kohta täysi-ikäinen, kertoo kuopuksensa omaishoitajana toimiva Söderström.

– Toivon että Äänekoski voisi kuulua kauas myös hyvien asioiden välittäjänä. Huolenani on se, että Äänekosken nuoret voivat pahoin, Söderström sanoo.

Mika Vesalainen on toiminut lähihoitajana vanhustyössä 10 vuotta. Hän on työskennellyt myös ATK-alalla sekä seurakunnassa nuorisotyöntekijänä.

– Olen 41-vuotias mies ja asun vaimoni kanssa Karhunlähteellä Äänekoskella. Opiskelen musiikinopettajaksi. Sydämelläni on nuorten hyvinvointi sekä hoitotyön arvostaminen, Vesalainen toteaa.

Äänekosken KD-ehdokkaat

Piia Flink-Liimatainen 14
projektipäällikkö, TtM
kaupunginvaltuutettu
Äänekoski, Suolahti

Paula Forsgren 15
perhehoitaja
kaupunginvaltuutettu
Äänekoski

Jari Hietasaari 16
merkonomi
Äänekoski, Suolahti
sitoutumaton

Joona Ilves 17
yrittäjä, insinööri
Äänekoski, Suolahti

Minna Kuusjärvi 18
kirjanpitäjä
Äänekoski, Honkola

Jenni Pajari 19
työterveyshoitaja
Äänekoski
sitoutumaton

Harri Saastamoinen 20
yrittäjä
Äänekoski, Suolahti
sitoutumaton

Sirpa Söderström 21
omaishoitaja, sisustaja
Äänekoski, Mämmensalmi

Mika Vesalainen 22
yliopisto-opiskelija, lähihoitaja
Äänekoski, Karhunlähde

 

Katso kaikki KD-ehdokkaat täältä

 

Järvimaisema Sumiaisissa, Äänekoskella. Kuva Wikimedia Commons

Ylös