”Neljäs sija gallupissa on kunnia” – Sari Tanus haastaa Tampereen pormestarikisassa nykyisen ja entisen pormestarin sekä suurempien puolueiden ehdokkaat

28.5.2021 klo 21:30 Politiikka Samuli Rissanen

Tanus ylsi Aamulehden teettämässä ja Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä neljänneksi suosituimmaksi pormestariehdokkaaksi Tampereella. Taakse jäi moni suurempien puolueiden ehdokas.

Kansanedustaja Sari Tanus on yksi Tampereen pormestariehdokkaista. Hän on KD-Kompassin vieraana tällä viikolla.

Tanus kertoo, että kuntavaalikevääseen on tuonut tuhdin lisän se, että hän on myös kristillisdemokraattien pormestariehdokas.

– Monenlaisia paneeleja, keskusteluja ja kokouksia muiden pormestariehdokkaiden kanssa, hän tiivistää.

Tanuksen mukaan pormestarikisan tiimoilta käydyt paneelit ovat olleet kiinnostavia. Mukana kisassa ovat muun muassa nykyinen pormestari Lauri Lyly ja entinen pormestari, nykyinen kansanedustaja Aino-Kaisa Ikonen ja esimerkiksi Kalervo Kummola. Ylipäänsä jokaisella puolueella on oma ehdokkaansa kisassa.

Aamulehti teetti Taloustutkimuksella kyselyn siitä, kuka tamperelaisten mielestä olisi paras valinta pormestariksi. Tanus sijoittui kyselyssä heti Lylyn, Ikosen ja Kummolan jälkeen neljänneksi. Taakse jäi siis vino pino muiden, kristillisdemokraatteja suurempien puolueiden ehdokkaita.

– Olen pystynyt nostamaan esiin itselleni tärkeitä aiheita. Itse näen, että terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen pitäisi olla kärjessä.

– Olen pystynyt nostamaan esiin itselleni tärkeitä aiheita. Itse näen, että terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen pitäisi olla kärjessä.

Tampereen politiikasta nousee ensimmäisinä mieleen ratikkakeskustelu ja erikoisairaanhoidon Sydänsairaalan ja toisaalta tekonivelsairaala Coxan, kohtalo.

– Ratikka on keskusteluttanut pitkään, se päätös oli jo ennen minua tehtynä. Jatkossa täytyy arvioida talous- ja velkatilanne ja sen jälkeen mietttiä, miten menemme julkisissa liikennejärjestelyissä eteenpäin.

Sysänsairaalaa ja Coxaa Tanus pitää Pirkanmaan sairaaloista lippulaivoina.

– Kun kyse on julkisomisteisesta sairaalasta, jota ei nykyisessä sote-esityksessä sellaisenaan tunnusteta. Se on iso huolenaihe.

Tanus tunnetaan kiekkoilevien ja urheilevien nuorten miesten äitinä. Kiekko on vienyt ajatuksia pois työasioista. Toisena latauspaikkana on toiminut luonto ja luonnossa liikkuminen.

– Tampereella on sekä vehreyttä että järvimaisemaa. Umpimetsäänkin pääsee helposti.

Tanus suosittelee luonnossa liikkumista kaikille.

– Se on helppo ja ilmainen keino parantaa terveyttä. Suosittelen kaikille.

Kuuntele koko Tanuksen haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deiltä lauantaina 29.5. klo 12.50.

Ylös