Selluinsinööri ja yrittäjä Liisa Hirvonen ehdolla Savonlinnan valtuustoon – ”Moni pienituloinen kaipaa kotihoidon kuntalisää”

1.6.2021 klo 13:00 Henkilöt Kristiina Kunnas

Kolmen lapsen äiti on diplomi-insinööri ja yksinhuoltaja, joka työskentelee myynti-insinöörinä ja pyörittää omaa yritystä. – Vauhdikasta on elämä, myöntää Savonlinnan varavaltuutettu ja KD-ehdokas Liisa Hirvonen.

Savonlinnan KD-ehdokas Liisa Hirvonen haki aikanaan lääkäriksi, kätilöksi, sairaanhoitajaksi ja Teknillisen korkeakoulun eri linjoille.

– Koulussa kiinnostivat ihmisen biologia, fysiikka, matikka ja kielet.

Nykyistä Aalto-yliopistoa edeltäneessä TKK:ssa hän päätyi puunjalostustekniikkalinjalle, jota ei lainkaan tuntenut.

Pääaineeni oli sellutekniikka, mutta valitsin sivuaineiksi teollisuuden ympäristötekniikan ja paperitekniikan.

– Oli kiva huomata, miten kiinnostavia ympäristöasiat olivat. Pääaineeni oli sellutekniikka, mutta valitsin sivuaineiksi teollisuuden ympäristötekniikan ja paperitekniikan, Hirvonen kertoo.

Kun lapset syntyivät melko lähekkäin, diplomi-insinööri ryhtyi kotiäidiksi.

– Kun nuorin kolmesta lapsesta oli kahden vanha, aloitin kotona olemisen ohella yrittäjänä. Sain lisätuloa ja omaa aikaa.

– Moni pienituloinen kaipaisi kotihoidontuen kuntalisää.

Nyt lapset ovat 11-, 13- ja kohta 15-vuotiaat.

– Vauhdikasta on meidän elämä! Liisa Hirvonen myöntää ja vastaa haastattelukysymyksiin kuulokkeet korvilla ja samaan aikaan ruokaa laittaen.

– Isoin osa työaikaa menee myynti-insinöörinä ANDRITZilla. Ohessa myyn me&i -naisten- ja lastenvaatteita kotikutsuilla ja netissä.

Hyvinvointiin liittyen tapaan ihmisiä Zoomissa tai kahvin ääressä ja autan löytämään ratkaisuja heidän arkensa haasteisiin.

– Hyvinvointiin liittyen tapaan ihmisiä Zoomissa tai kahvin ääressä ja autan löytämään ratkaisuja heidän arkensa haasteisiin.

Seitsemän vuotta sitten mukaan yritystoimintaan tuli nimittäin uusi lisä: kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin terveyskonsepti.

Lapsilla oli allergioita pienestä saakka, ja oma jaksaminen tiukilla. Insinöörityypille ei riittänyt se tieto, että omega3:a pitäisi syödä, vaan piti selvittää, miksi.

– Mielenkiinto heräsi, kun ymmärsin, miten elimistö toimii solutasolla. Kun korjasin ravintoaineiden ja rasvahappojen saamista, tasapainottui solujen toiminta, unenlaatu parani ja jaksaminen kohentui. Lasten iho tuli kuntoon.

– Yksinkertaiset asiat tuntuvat kokonaishyvinvoinnissa. Esimerkiksi ultraprosessoitua ruokaa syödään liikaa ja suolistohaasteet ovat lisääntyneet.

– Olen saanut auttaa monia. Se, miten solujen tasapaino ja suoliston kunto vaikuttavat kaikkeen, on monelle yllätys, muistuttaa Liisa Hirvonen.

Liisa Hirvonen, KD-ehdokas Savonlinnassa numerolla 66

• 38-vuotias
• DI, myynti-insinööri ANDRITZILLÄ
• yrittäjä
• yksinhuoltaja, 3 lasta
• slogan: Lisää hyvinvointia rohkealla ja avoimella päätöksenteolla
• varavaltuutettu
• KD:n puoluevaltuuston jäsen

– Meille on annettu aivot ja päätösvalta. Ei ole yhdentekevää, miten kohtelemme taidokasta Jumalan luomusta. Paavali muistutti, että omasta kehosta on pidettävä huolta, sanoo DI ja yrittäjä, kolmen lapsen äitinä värikästä ja täyteläistä elämää viettävä Savonlinnan KD-ehdokas Liisa Hirvonen.

 

Ylös