Vaalityöhön onneksi päästiin myös ulkosalle – nyt työ on tehty ja tuloksia jännitetään illalla

13.6.2021 klo 13:25 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien lähes kahden tuhannen kuntavaaliehdokkaan kampanja on nyt koronan vuoksi siirtyneissä vaaleissa lopulta ohi, ja tuloksia päästään odottamaan kesäsunnuntai-iltana. Puheenjohtaja Sari Essayah päätti laajan vaalikiertueensa lauantai-iltana.

Koronapandemian värittämä kuntavaalikevät päättyy vihdoin. Kaksiviikkoinen ennakkoäänestys veti ennätysmäärän suomalaisia antamaan äänensä. Tänään pohditaan sitä, jaksavatko helleviikon uuvuttamat kansalaiset sateisena sunnuntaina uurnille, vai jääkö äänestysprosentti alhaiseksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah starttasi kiertueelle heti kun oli mahdollista. Turuille ja toreille vihdoin päästiin, vaikka vielä huhti-toukokuussa näytti siltä, että ulkona ei voida pitää lainkaan vaalitilaisuuksia.

Essayah kiersi lähes läpi Suomen kannustamassa joukkojaan. 1 945 Kristillisdemokraattien ehdokasta sai arvokasta vetoapua ahkeralta ja energiseltä puheenjohtajaltaan.

Tänään pohditaan sitä, jaksavatko helleviikon uuvuttamat kansalaiset sateisena sunnuntaina uurnille, vai jääkö äänestysprosentti alhaiseksi.

Vielä vaalien aattona lauantaina Essayah kiersi kotimaakuntansa Pohjois-Savon paikkakuntia ja ehti myös Jyväskylän vaalikadulle.

– Kaikkia liikennevälineitä on käytetty, Essayah kertoi viime viikolla Helsingissä kampanjoidessaan.

Viimeiseen vaaliviikkoon kuuluivat vielä MTV3:n, Helsingin Sanomien sekä Ylen vaalitentit puheenjohtajille. Iltalehti rankkasi kahden vaalitentin voittajaksi Essayah’n, joka nimettiin keskusteluissa opposition johtavaksi ääneksi.

Kristillisdemokraatit ei järjestä tänään vaalien tulosiltana perinteisiä vaalivalvojaisia, mutta KD Nuoret kokoontuvat Helsingin Alppipuistoon Linnanmäen juurelle, ja puolue järjestää oman KD-Live -tilaisuuden.

 

Ylös