Eduskunnan uskonnonvapausryhmä vetoaa Algeriaan maan kristittyjen tilanteen puolesta

21.6.2021 klo 10:27 Eduskunta Samuli Rissanen

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmä on lähettänyt vetoomuksen Algerian kristittyjen tilanteen vuoksi Algerian suurlähettiläälle sekä Algerian hallinnon edustajille.

Vetoomuksen taustalla on se, että kristityt ovat joutuneet yhä ahtaammalle Algeriassa, jossa lukuisia kirkkoja on suljettu tai määrätty suljettavaksi. Kansainvälisen yhteisön pyynnöistä huolimatta Algerian viranomaiset eivät ole toistaiseksi osoittaneet aitoa sitoutumista toimiin, jotka edistäisivät uskonnon- ja vakaumuksen vapautta Algeriassa.

Uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän tarkoituksena on edistää mielipiteen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden toteutumista kotimaassa ja kansainvälisesti.

Erityisesti uskonnonvapausryhmä vetoaa sen puolesta, että kristityt Hamid Soudad, Rachid Mohamed Seighir, Nouh Hamimi ja Foudhil Bahloul vapautetaan syytteistä ja ehdoitta ja että kaikki suljetut kirkkorakennukset avataan uudelleen ja kristityt saavat kokoontua rakennuksissaan palvomaan ilman kohtuuttomia rajoituksia.

Lisäksi ryhmä vaatii, että EPA:n (The National Association of Protestant Churches) rekisteröintihakemus käsitellään viipymättä ja sen rekisteröinti uusitaan lain mukaisesti.
Uskonnonvapausryhmän vetoomuksen takana ovat ryhmän puheenjohtaja Sari Essayah (kd), ryhmän varapuheenjohtaja Pekka Aittakumpu (kesk), ryhmän jäsenet Mika Niikko (ps) ja Heikki Autto (kok).

Eduskunnan uskonnon- ja omantunnonvapausryhmässä on mukana 15 kansanedustajaa viidestä eri eduskuntaryhmästä. Uskonnon- ja omantunnonvapausryhmän tarkoituksena on edistää mielipiteen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden toteutumista kotimaassa ja kansainvälisesti.

Ryhmä työskentelee uskonsa vuoksi vainottujen puolesta ja tukee demokratiaa maissa, joissa totalitaarisuus voisi muutoin saada lisävaltaa.

 

Ylös