”Äänimäärä oli häkellyttävän hyvä tulos” – Aki Ruotsala Seinäjoen valtuustoon

22.6.2021 klo 14:27 Politiikka Kristiina Kunnas

Ensi kertaa Seinäjoen kaupunginvaltuustoon pyrkinyt Aki Ruotsala saavutti koko kaupungin neljänneksi suurimman äänimäärän. – En voi olla kuin nöyrän kiitollinen, Ruotsala kertoo.
Kristillisdemokraattien ryhmä kasvoi kolmihenkiseksi.

Seinäjoen Kristillisdemokraatit saivat tosi hyvän tuloksen.

–  Kerättiin yli puolitoista tuhatta ääntä, ja nostettiin äänimäärää. Saatiin koko historian paras kuntavaalitulos prosenteissa laskettuna omalla listalla, kertoo 626 äänellä valtuustoon noussut Aki Ruotsala, 36.

Valtuustoryhmä kasvoi kolmihenkiseksi, kun paikkansa uusivat myös luokanopettaja Kati Nummensalo, 46 ja rehtori Kimmo Rantanen, 59.

Nummensalo johtaa Kristillisdemokraattien Pohjanmaan piiriä, joka ehdottaa Kimmo Rantasta valittavaksi puoluevaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi elokuun puoluekokouksessa. Aki Ruotsala luopuu tehtävästä toimittuaan siinä kuusi vuotta.

Ruotsala on työskennellyt viime heinäkuusta lähtien Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston työnvälitys- ja yrityspalvelujen palvelujohtajan pestissä. Perheessä on kaksi pientä lasta. Vielä keväällä hän kuvaili päivärytminsä muodostuvan postilaatikon, jääkaapin, työhuoneen, lenkkipolun ja päiväkodin ympärille.

– Kampanjan panostus kärsi koronarajoituksista ja hieman myös työkiireistäni. Somessa olin ja mainostin tien varsilla.

Hän sai koko kaupungin neljänneksi korkeimman äänimäärän. Siitä ei voi olla kuin nöyrän kiitollinen. Edelle meni muutama kansanedustaja ja Perussuomalaisten kärkinimi.

– Se oli häkellyttävän hyvä tulos.

Ruotsala laski, että äänestäjistä tulisi pitkä jono.

–  Kun Seinäjoen Vapaudentielle laitetaan koronarajoituksin jono, niin ABC:ltä Kirkkokadun risteykseen ja edelleen kaupungintalolle olisi toista kilometriä pitkä letka.

– Näky vetää tällaisen pohjalaismiehen hiljaiseksi. Se on jo jotain!

Äänestäjistäni tulisi toista kilometriä pitkä letka. Se vetää pohjalaismiehen hiljaiseksi.

Henkilökohtaista merkitystä lisäsi vielä se, että hän keräsi uusista valtuutetuista selkeästi suurimman äänipotin. Toiseksi tulleella ääniä oli pari sataa vähemmän.

– Hyvällä tunnelmalla voidaan tästä kyllä jatkaa eteenpäin, Ruotsala myöntää.

Aki Ruotsala

• 36 v.
• kotoisin Kauhavan Alahärmästä
• HTM, KTM
• palvelujohtaja
• vaimo ja kaksi lasta
• varakansanedustaja
• KD-puoluevaltuuston pujeenjohtaja 2015-2021 (elokuun lopun puoluekokoukseen asti)
• EP-Osuuskaupan edustajiston jäsen
• Seinäjoen tuore kaupunginvaltuutettu

Kaupunginvaltuutetulla ja varakansanedustaja Aki Ruotsalalla on vaimonsa kanssa kaksi pientä lasta. – Oma elämäntilanne voi hyödyttää päätöksentekoa. Se on väline puolustaa kotikaupunkia ja ajaa lapsiperheiden asioita, sillä yhteistä tarttumapintaa on hirveästi, hän kuvailee.

 

 

 

 

 

 

Ylös