Tampereella KD ja Kokoomus rakentavasti rinnakkain – ”Leena Rauhala aloitti hyvän yhteistyön”

4.7.2021 klo 20:41 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kristillisdemokraatit haluaa rakentaa Tamperetta, jossa heikoimmista huolehditaan, yrittäjyyttä tuetaan ja tehdään vastuullisia ja taloudellisesti kestäviä päätöksiä, muistuttaa tuore kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Pursiainen.

Tampereella Kokoomus vetää pormestarineuvotteluja Anna-Kaisa Ikosen johdolla. Kristillisdemokraatit ovat mukana koalitioyhteistyössä.

– Koalitiossa pääsee asioihin vaikuttamaan, vaikka se tarkoittaa sitä, ettei kaikessa saa omaa tahtoaan läpi. Toivottavasti seuraavissa kuntavaaleissa Kristillisdemokraatit saavat vaalivoiton, jotta myös vaikuttamismahdollisuudet lisääntyvät, toteaa kokenut KD-poliitikko, nyt ensi kertaa valtuustoon noussut Sirpa Pursiainen.

Pursiainen valittiin KD-valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Hän kertoo, että Kristillisdemokraatit vastasivat huolella pormestariohjelmaan liittyviin kysymyksiin.

– Muutoin neuvottelut ovat vielä kesken. Kristillisdemokraatit toivovat pormestarikaudelta hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen jokaisen tamperelaisen parhaaksi.

– Haluamme olla rakentamassa Tamperetta, jossa heikoimmista huolehditaan ja yrittäjyyttä tuetaan, sekä tehdään vastuullisia ja taloudellisesti kestäviä päätöksiä,

Pursiainen toteaa, että KD ja Kokoomus ovat pitkään tehneet hyvää työtä yhdessä.

– Ei valtuustoissa ilman yhteistyötä päästäisi pitkälle.

Ei valtuustoissa ilman yhteistyötä päästäisi pitkälle.

Pursiainen antaa tunnustuksen Leena Rauhalalle.

– Iso kiitos hyvästä yhteistyöstä Kokoomuksen kanssa kuuluu sosiaalineuvos Leena Rauhalalle, joka on tehnyt pitkän ja merkittävän uran Kristillisdemokraattien kärkipoliitikkona Tampereella ja Pirkanmaalla.

Rauhala istui eduskunnassa neljä kautta 1999–2015 ja Tampereen kaupunginvaltuustossa yhteensä 24 vuotta, 1997–2021.

– Meillä ja Kokoomuksella on yhteisenä näkemyksenä, että taloudesta on huolehdittava hyvin ja paikallisille yrityksille pitää luoda mahdollisuudet menestymiseen.

– Hyvinvointipalvelut kustannetaan vero-euroin, joten yritykset työllistäjänä ja vero-eurojen tuojina ovat hyvinvoinnin pohjana. Kristillisdemokraateille Tampereella on erittäin tärkeää heikoimmassa asemassa olevista huolehtiminen.

Pursiaiselle on ollut ilo kuulla, kuinka neuvotteluissa keskeisesti mukana oleva kokoomusvaikuttaja Kalervo Kummola on nostanut puheissaan esille sen, että Tampereella pitää taata paremmat mielenterveys- ja päihdepalvelut.

– Kummola oli kertonut Verkkolehden haastattelussa, että mikäli hän ei kuuluisi Kokoomukseen, hän olisi kristillisdemokraatti. Tämä tietenkin riemastutti meitä, Pursiainen kertoo.

 

 

 

Ylös