Kannatuspuheenvuorot varapuheenjohtajakisassa – Kahdeksalle ehdokkaalle satoi kannatusta

27.8.2021 klo 21:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Keräsimme vapaalla kädellä varapuheenjohtajakisan kannatuspuheenvuorot.

Ruut Nygård Seinäjoelta : – Tarvitaan miesköriläiden joukkoon naiskauneutta – Sari Essayah saa Tiina Tuomelasta  osaavan yhteistyökumppanin.

Leena Askeli Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun puheenjohtaja: – Tarvitsemme raikkaita, uusia tuulia, jotka virkistävät ja lisäävät kannatustamme. Suoraselkäinen ja kestävä muutoksen tekijä on tarjolla pohjoisesta. Pirkka Aalto tuntee koko Suomen. Hän on valmis kulkemaan ja kuljettamaan KD:n erinomaista aatetta välimatkoista huolimatta. Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri ovat Pirkan takana. Tehdään puolen Suomen Pirkasta koko Suomen Pirkka.

Tehdään puolen Suomen Pirkasta koko Suomen Pirkka.

Jan Axberg, Vantaa: Tiina Tuomela on nostanut monta toimijaa, myös minut. Olen päässyt hänen kanssaan tekemään vaalityötä turuilla ja toreilla. Tiina Tuomela osaa puhua samaa kieltä niin hyväosaisen ja kuin asunnottomankin kanssa. Tiina Tuomelalla on suuri suvaitsevainen sydän. Meillä on mahdollista saada hänet varapuheenjohtajaksi.

Tiina Tuomelalla on suuri suvaitsevainen sydän.

Niina Hakala Harjavallasta: Tiina Tuomela on lämmin ja taitava, ja ollut käytettävissä eri tilaisuuksiin asiantuntijana. Kannatan Tiina Tuomelaa.

Katja Koivistoinen Tampereelta: Kannatan Juho Leppästä. Kuulumme molemmat Tampereen paikallisosaston johtokuntaan. Juho on aktiivinen, suoraselkäinen ja ahkera. Puolueella on timanttinen puolueohjelma. Haluamme puolueen profiloituvan. Tarvitsemme parempaa viestintää. Tähän tehtävään Juho Leppänen olisi paras.

Juho Leppänen on aktiivinen, suoraselkäinen ja ahkera.

Anne Vuori Helsingistä: Varapuheenjohtaja on käyntikorttimme julkisuuteen puheenjohtajan rinnalla. Hänen pitää tuntea ja motivoida kenttää. Järjestöosaamista on oltava. Myös uusia, tulevia asioita varten tarvitaan erikoislääkäri Tiina Tuomela.

Kaarina Järvenpää Espoosta: Uudenmaan KD Naisten ja espoolaisten edustajana kannatan Tiina Tuomelaa. Uusimaa on puolueen suurin vaalipiiri, siksi myös niin tärkeä alue. Tarvitsemme puheenjohtajistoon edustajan Uudeltamaalta. Tiina on siinä mitä parhain. Ollaan soten edessä, hän on lääkärinä tärkeä puolueen johtoon. KD Naiset ympäri Suomen ovat valinneet Tiinan ehdokkaakseen.

Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä: Haluammeko, että KD näkyy koko Suomessa? Siksi olemme kannattamassa Pirkka Aaltoa puheenjohtajistoon. Nyt on aika valita hänet. On uuden aika. On aika, että Pohjois-Suomi huomioidaan. Ole tarkka, ota Pirkka.

Ami Rinta-Valkama, KD Nuoret: KD Nuoret antavat täyden tukensa Juho Leppäselle varapuheenjohtajavaalissa. Hän olisi loistava varapuheenjohtaja. Hän oli organisoimassa Koko Pirkanmaa mukana -kuvausta. Hän on visiönääri. Hän on pannut itsensä likoon. Puolueen tulevaisuuden kannalta tämä on valtavan tärkeää.

Rauno Taskinen, Kuopio: Haluan nostaa Pirkka Aallon. Tarvitsemme uusia, useampia kasvoja julkisuuteen. Arvostan Pirkan halua ja kykyä kiertää paikallistasolla. Toinen ehdokkaani on erikoislääkäri Tiina Tuomela. Hän jalkautuu kansan, myös köyhän kansan, keskelle. Tiina Tuomelalla on taito kohdata myös transihmiset ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat. Emme voi sulkea heitä lähimmäisenrakkauden piiristä.

Liisa Ahonen, Etelä-Savon piiri: Ehdokkaani ovat Tiina Tuomela ja Pirkka Aalto. Toivon, että Pohjois-Suomesta tulee edustaja. Tarvitsemme uusia kasvoja.

Sirpa Pursiainen, Pirkanmaan piiri: Varapuheenjohtajistossa pitää olla kokemusta. Tästä syystä meidän pitää valita yhdeksi varapuheenjohtajiksi Peter Östman. Tarvitsemme poliittiset avaukset näkyviin. Juho Leppänen on yrittäjä, joka kuvasi Autolla Nepaliin -elokuvan, joka tavoitti puoli miljoonaa ihmistä. Meillä ei ole varaa menettää häntä.

Jouni Koskela, Etelä-Savon piiri: Pirkka Aalto haluaa nostaa ympäristöarvot näkyviin. Uskon, että alan asiantuntijana hän pystyy ajankohtaisiin avauksiin, ja tuo Pohjois-Suomen ääntä kuuluviin. Toisena ehdokkaana minulla on Tiina Tuomela, joka osoittautui edellisellä kaudellaan 2017–19 yleisosaajaksi ja ahkeraksi puurtajaksi. Toivon hänen pääsevän jatkamaan. Juho Leppänen toisi nuoria esiin. Kansanedustaja Peter Östman on kokenut kehäkettu, jonka voisi laittaa mihin edustustehtävään tahansa.

Peter Östman on kokenut kehäkettu, jonka voisi laittaa mihin edustustehtävään tahansa.

Björn Cederberg, Kuopio: Kolme nimeä: Peter Östman, Pirkka Aalto ja Juho Leppänen. Kokemus, ympäristöosaaminen, digiosaaminen-raikkaus-reippaus.

Jouko Vuorenniemi, Heinola: Neljän toimialan johtaja, sujuvasanainen, kielitaitoinen. Hän on laaja-alainen lapsista vanhuksiin, Hämeen hitain suosittaa nopeaa yliopettajaa Martin Stenbergiä.

Neljän toimialan johtaja, sujuvasanainen, kielitaitoinen Martin Stenberg.

Riku Auerma, KD Nuoret: Pidetään nuorten äänet kuuluvissa myös jatkossa, siksi valintani on Juho Leppänen.

Tuulikki Tepora, Helsingin piiri: Kannatan ehdottomasti sitä, että Peter Östman valitaan edelleen varapuheenjohtajaksi. Hänen taidoistaan ja yhteistyökyvystään sekä kokemuksestaan ei ole epäilystä. Suosittelen Elie El-Khouria, jolla on laaja poliittinen kokemus sekä verkosto. Hän on tullut Libanonista Suomeen, joten hän on maahanmuuton kokemusasiantuntija. Metropolialue tarvitsee asiantuntijan maahanmuutossa.

Outi Kurkela, Tunturi-Lappi: Tuemme Pirkka Aaltoa, joka on tuttu mies koko Lapissa. Hänellä on kunta- ja piiritasolla pitkä kokemus. Lappi tarvitsee äänen.

Kimmo Rantanen, Seinäjoki: Peter Östman on ehdoton kokemuksellaan ja aktiivisuudellaan, koko Suomen alueella. Tiina Tuomela on vanha tuttu ja hyvin hoitanut aiemmin jo tätä tehtävää. Runsaasti on hyviä ehdokkaita. Käännyn sellaiseen ratkaisuun kolmannen ehdokkaan kohdalla: kannatan Juho Leppästä kolmantena.

Marja Salonius, Vantaa: Tiina Tuomelan pitäisi päästä jatkamaan työtään puolueen varapuheenjohtajana. Hän on neuvottelutaitoinen ja yhteistyökykyinen yli puoluerajojen. Sellaista poliitikkoa tarvitsemme Sarin avuksi. Hänellä on vankka kokemus palvelu- ja johtamistehtävissä.

Eero Siljander, Vantaa: Kolme ehdokasta: pääkaupunkiseudulta tarvitsemme Tiina Tuomelan, mutta ottakaamme nuorten äänen, Juho Leppäsen, ja mamu-asiantuntijan, Elie El-Khourin.

Ottakaamme mamu-asiantuntija Elie El-Khouri.

Sirkka Salmi-Mehtonen, Vantaa: Tiina Tuomelan slogan Kuntalaisia kuunnellen on toteutunut. Tiinalla on kärsivällisyyttä kuunnella kaikenlaisia ihmisiä. Hänen on helppo verkostoitua hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Tiina on väsymätön kansalaisten huolien kuuntelija. Autetaan Tiina takaisin keskenjääneeseen tehtävään.

Riitta Kuismanen, Pirkkala: Tiina Tuomela.

Leo Byskata, KD Svenska Organisationen: Tässä puoluekokouksessa valitsemme sen persoonan, joka voi edustaa puoluetta missä tahansa, vaikka tunnin varoitusajalla, TV:ssä, kotimaassa, ulkomailla, EPP-kokouksessa. Kannatamme erittäin voimakkaasti Peter Östmania varapuheenjohtajaksi.

Erkki Hurtig, Tornio: Ehdotan kahta. Lapin KD:ssä kaipaamme näkyvyyttä, Pirkka Aalto toisi sitä. Toiseksi ehdotan Peter Östmania, joka tuntee yritysmaailman.

Timo Prittinen, Luoto: Peter Östmanin osaaminen on tuonut meille niin korkean kannatuksen. Haluan hänen 1. varapuheenjohtajan kaudelleen jatkoa.

Suvi Linjamaa-Korppi, Tampere: Kannatan Juho Leppästä, joka on viestinnän ja digitaalisuuden osaaja, ja perheenisä. Hänet tunnetaan inhimillisyydestään ja rohkeudestaan. Äänestän Juhoa, tee sinäkin niin!

Sari Tanus, Tampere: Hyvä joukko varapuheenjohtajaehdokkaita. Peter Östmanin kokemuksen tunnemme. Tiina Tuomela kohtaa lempeästi ja osaavasti. Pirkka Aallon luontotietämys on erittäin tarpeen puolueen johdossa. Näistä kolmesta minun on vielä valittava, sillä haluan kannattaa Juho Leppästä Tampereelta. Tarvitsemme hänen brändäys- ja käytännön toteutus -taitonsa.

Reija Taupila, Hyvinkää, Uudenmaan piiri: Upeita kristillisdemokraatteja on ehdolla, mutta vain yksi Uudeltamaalta, Tiina Tuomela. Hänen omien sanojensa mukaan työ jäi kesken. Hän on valmis jatkamaan puolueen kehittämistä. Uudenmaan roolia ei voi ohittaa. Tarvitsemme puolueen puheenjohtajistoon henkilön Uudenmaan alueen haasteiden ja mahdollisuuksien tuntijan. Luotettava asiaosaaja: Tiina Tuomela. Uudenmaan piirihallitus tukee, samaa pyydän minä! Myös Hyvinkää tukee.

Soili Norro, Turku: Varsinais-Suomen piiri esittää Ville Auvista puolueen varapuheenjohtajaksi. Hän on osaava, älykäs, lämminhenkinen strategi. Tällaiselle kyvylle on käyttöä.

Ville Auvinen on osaava, älykäs, lämminhenkinen strategi.

Päivi Sini-Kim, Helsingin Naispiiri: On loistavia ehdokkaita, mutta Tiina Tuomela on se, jota tarvitaan.

Janne-Ville Kinnunen, Hattula: Saa aina vähän miettiä. Äänestän ja kannatan Pirkka Aaltoa. Tarvitsemme ympäristöosaamista, joka tuo puolueessamme sitä esiin.

Miikka Korpiranta, Itä-Helsingin paikallisosasto: Tarvitsemme Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Pohjois-Suomen, eli Tiina Tuomelan, Juho Leppäsen ja Pirkka Aallon.

Jouko Jääskeläinen, Vantaa: Hyvinvointialueiden vaalit tarvitsevat aivan erityistä asiantuntemusta. Juuri tähän tilanteeseen tarvitsemme puheenjohtajistoon lääketieteen tohtori Tiina Tuomelan Vantaalta. Peter Östman on meille tavattoman suuri ja tärkeä voimavara. Täysin kaksikielisenä hän herättää luottamusta sekä ruotsinkielisen että suomenkielisen väestön piirissä. Kannatan molempia lämpimästi. Mielelläni valitsisin kaikki, mutta rohkenen tässä sanoa: ole tarkka, ota Pirkka.

Raija Sipinen, Jyväskylä: Yhteys Raijaan ei onnistunut, joten emme saaneet kuulla hänen kannatuspuheenvuoroaan.

Ulla Lehtikangas, Ylivieska: Suomen Kristillisdemokraatit tarvitsevat kokemusta ja laaja-alaisuutta. Tiedän hänet aktiiviseksi ja selkeästi asiansa ilmaisevaksi. Hänellä on vahva kokemus niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. On erityisen tärkeä, että pohjoisemman Suomen ääni tulee kuuluviin. Pirkka Aalto tuntee haasteet ja kehittämistarpeet. Olemmehan koko Suomen Kristillisdemokraatit!

Harri Latvala, Jyväskylä: Pitää valita kolme, kun voi vain kolmea äänestää. Kokenut konkari Peter Östman on varma vaihtoehto. Näytöt on hyvät! Toisena ehdotan Ville Auvista, joka haluaa KD:n olevan entistä terävämpi. Nuorista haluan kolmannen: Ville Heikkilä tai Juho Leppänen toisivat nuorten ääntä.

Ville Heikkilä tai Juho Leppänen toisivat nuorten ääntä.

Marja-Leena Kemppainen, Oulu: Tarvitaan Posiolle – jossa nyt istun – Kristillisdemokraatteja. Kannatan Pirkka Aaltoa. Haluamme pohjoiseen varapuheenjohtajan.

Riitta Haapala, Pirkanmaa: Juho Leppäsen uskomaton tarina Autolla Nepaliin -elokuvan kanssa. Juho Leppänen varapuheenjohtajaksi.

 

 

 

 

 

 

Ylös