Östman jatkaa 1. varapuheenjohtajana, Tiina Tuomela ja Pirkka Aalto varapuheenjohtajistoon

27.8.2021 klo 20:28 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajistoon tulivat Peter Östman, Tiina Tuomela ja Pirkka Aalto. Östman, 59, jatkaa 1. varapuheenjohtajana. Erikoislääkäri ja Vantaan kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela, 61, valittiin 2. varapuheenjohtajaksi ja biologi, Kemijärven kaupunginvaltuutettu Pirkka Aalto, 52, 3. varapuheenjohtajaksi.

– Olen ollut useissa vaaleissa mukana, ja pyrkinyt myös varapuheenjohtajaksi aiemminkin. Tämä oli kuitenkin kisoista jännittävin, johtuen ehdokasasetelmasta. Kiitän luottamuksesta, sanoi  voitostaan iloitseva 1. varapuheenjohtaja Peter Östman.

Pirkka Aalto ei valitettavasti päässyt ääneen tultuaan valituksi puheenjohtajistoon. Aalto on ollut ehdolla ennenkin, mutta tuli kisassa kolmanneksi.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Tiina Tuomela lähetti onnellisen tervehdyksen.

– Kiitos kaikille kannatuspuheenvuoroista ja kannatuksesta, haluan olla luottamuksenne arvoinen. Nyt on hyvä olo sydämellä, Tuomela kiitti.

KD:n varapuheenjohtajakisassa annetut äänet

Jokaisella äänioikeutetulla puoluekokousedustajalla oli maksimissaan kolme ääntä. Eli kukin saattoi äänestää yhtä, kahta tai kolmea nimeä.

Elie El-Khouri 31

Martin Stenberg 33

Ville Heikkilä 63

Ville Auvinen 75 

Juho Leppänen 178 ääntä

Pirkka Aalto 193 ääntä – 3. varapuheenjohtaja

Tiina Tuomela 213 ääntä – 2. varapuheenjohtaja

Peter Östman 303 ääntä – 1. varapuheenjohtaja

Tiina Tuomelasta tuli KD:n 2. varapuheenjohtaja. – Sydämellä on hyvä olo, Tuomela kiitti. (Kuva Suvi Tuomela)

– Olen 52-vuotias, mutta onneksi näytän nuoremmalta, totesi 3. varapuheenjohtajaksi valittu Pirkka Aalto esittelyviestissään.

Ylös